Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Elégedetlenek a jeggyel

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség közlése szerint a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgái előzetes eredményeinek kihirdetése után, kedden 92-en fellebbezték meg a román dolgozatra kapott je­gyet, 64-en a matematika dolgozatra kapott jegyet és 41-en a magyar dolgozatuk értékelését. Az óvást benyújtó diákok dolgozatait Marosvásárhelyen javítják, végleges eredményeket szombaton hirdetnek. 

Érkezik a SMURD-karaván

A karaván június 29-én, szombaton Kézdivásárhely főterére érkezik, ahol 10 és 18 óra között tartanak tájékoztató tanfolyamokat a lakosság számára a sürgősségi esetekben alkalmazott elsősegély nyújtásával kapcsolatosan. Másnap Barót központjába költözik a SMURD Légy felkészülve! jelmondatú karavánja. Az előadások során bemutatják azokat a főbb természeti katasztrófa típusokat, amelyek Romániát is érinthetik (földrengés, árvíz, tűz­esetek), illetve azokat az eljárásokat, amelyekkel felkészülhetünk ezekre az esetekre. 

Új elnök a Rotary élén

Júniustól új elnöke van a Kézdivásárhelyi Rotary Clubnak Szalló Ella személyében, aki 2020 júniusáig látja el az elnöki feladatokat. Az elnöki lánc átadására a maksai Benke-kúriában június 15-én megtartott jótékonysági bálon került sor. A rendezvényen a klub egyik támogatottja, Furus Ábel, a tehetséges ifjú hegedűvirtuóz is fellépett. A kézdivásárhelyi Rotary idén is, akárcsak tavaly, összesen 5 diákot jutalmazott 2500 lej értékben a kiváló tanulmányi eredményeikért. 

Idén elmarad

A Healthy Vibes életmód és önismereti tábort eddig két alkalommal szervezték meg, és a tervek szerint jövőre folytatnák a kezdeményezést, idén pedig valami mást szerveznek helyette, tudtuk meg Szőcs Enikő főszervezőtől. A táborvezető elmondta: bár nyertek egy pályázatot, amiből különböző felszereléseket vásároltak volna, illetve fedezték volna a tábor költségeit, de a szerződéskötés késik, ezért nem tudják időben összehozni a tábort. Az előző években az egyhetes tábor alatt különböző sportolási lehetőségekkel ismertették meg a résztvevőket, előadásokat szerveztek az egészséges életmódról és táplálkozásról, de személyre szabott edzéstervet is készítettek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük