Felhívás!

Röviden

Fizet az adóhivatal!

A június 3–5. közötti időszakban 135.126 lejt utal vissza 243 polgár számláira a Kovászna megyei közpénzügyi hivatal, a 2007–2017 között befizetett környezetszennyezési díjak ellenértékét. Közleményükből kiderül, a kifizetések addig folytatódnak, amíg minden kérelmező visszakapja a pénzét.

Lejárt élelmiszersegély

A Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságot június 5-én, szerdán értesítette a prefektus (az előpataki polgármesteri hivatal jelzése után), hogy Előpatakon lejárt szavatosságú élelmiszereket osztottak szét. A helyszínen kiderült, egy európai országból érkezett segélyként 17,5 tonna vaj és kétféle margarin, ám ezek szavatossága közel egy hónapja lejárt. „Május 29-én küldték el az élelmiszersegélyt az előpataki pünkösdista imaháznak, de a termékeknek már május 5-én le volt járva a szavatosságuk. Ezeket június első két napján osztották szét az előpataki, illetve környékbeli települések lakosságának. Utólag begyűjtjük a lejárt termékeket, a helyi polgármesteri hivatallal együttműködve. Természetesen akad olyan polgár is, aki háborog, azzal érvel, hogy már evett az élelmiszerből, és nem lett semmi baja, vagy odaadja az állatoknak. Nem tudni, milyen körülmények között tárolták a lejárt termékeket, mindenképpen el kell kerülni a fogyasztásukat” – összegzett dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos. Az ügyben kivizsgálás indult, az országos hatóságokat is értesítették.

 

Ingyenes szűrővizsgálatok

Országos egészségvédelmi kampánykörút egyik állomásaként június 22-én, 23-án és 24-én Sepsiszentgyörgyön végeznek ingyenes mellrák-szűrővizsgálatot az illetékes orvosok. Az előzetes útiterv szerint minden érintett városban a Kaufland áruházak parkolóiban lehet jelentkezni a korszerű készülékekkel felszerelt „mozgó rendelőben”. A júniusi körút célpontjai: 7-9-én Vajdahunyad, 10-12-én Szászrégen, 13-15-én Torda, 16-18-án Csíkszereda, 19-21-én Fogaras, 22-24-én Sepsiszentgyörgy, 28-30-án Giurgiu.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.