Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Sáncba borult kamion

Tegnap dél körül látványos közúti baleset történt Maksa közelében, a 11-es országúton. Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivőjének beszámolója szerint a helyszínen közel háromnegyed órán át egy sávon, rendőri irányítás mellett zajlott a közlekedés. A sáncba borult kamionsofőr szerencsére csak könnyen sérült, később megtagadta a kórházba szállítását.

Felmérés az italozásról

Június 5-én van a szeszesital-fogyasztás egyéni felmérésének országos napja. Románia-szerte számos helyszínen lehet jelentkezni a sajátos alkohol-tesztre, amely nem műszeres mérés, hanem kérdőív, tíz rövid kérdéssel. A kiértékelés rámutathat arra, hogy az érintett személy italfogyasztási szokásai mennyire veszélyesek vagy elfogadhatók. Az Egészségügyi Világszervezet által kifejlesztett és 190 országban alkalmazott tudományos módszer célja a mértéktelen alkoholfogyasztás visszaszorítása. Háromszéken az alábbi helyszíneken lehet jelentkezni a tesztre: Dr. Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórház, Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, Felügyeleti Szolgálat, kézdivásárhelyi, baróti és bodzafordulói kórház.

 

Itt a nép ügyvédje

Ma 10 órától a Kovászna megyei prefektúrán épületében meghallgatást tart a nép ügyvédje, Cătălina Dinu brassói területi szakértő. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes.

 

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a május 27. és június 3. közötti időszakban 825 esetet láttak el, közülük 203 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 51 szív- és érrendszeri, 73 ideggyógyászati, 191 belgyógyászati, 187 gyerekgyógyászati, 67 nőgyógyászati, 50 pszichiátriai és 116 ortopédiai sürgősség, illetve 90 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 31 szülést bonyolítottak le, 15 lány, illetve 16 fiú jött a világra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.