Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabó Nikole Szófiában bizonyított

Szabó Nikole Szófiában bizonyított Sport

Felnőtt világkupa-versenyen bizonyított a sepsiszentgyörgyi Szabó Nikole, a Kovászna Squash SKE fallabdázója, aki a május 30–június 2. között a bulgár fővárosban, Szófiában megrendezett Domino PSA-kupán küzdötte be magát a legjobbak közé.

Hirdetés
Hirdetés

A PSA (Profesional Squash Association, Hivatásos Fallabda-szövetség) World Tour-sorozatának szófiai állomására 15 férfi és 12 női játékos kapott meghívást, köztük Szabó Nikole, illetve a csíkszeredai Szász Kincső (Transylvanian Tennis&Squash Klub). A női mezőnyben Európa legjobban rangsorolt versenyzői mérték össze erejüket, mellesleg a női profi ligában (WSA) jelenleg 328 játékos van rangsorolva az egész világból.

Nikolenak ez volt az első világkupa-versenye, amelyet két győzelemmel és ugyanannyi vereséggel az előkelő hatodik helyen sikerült befejeznie, a legjobb eredményt érve el a romániai női squash játékosok közül. Szász Kincső a 7. helyen zárta a versenyt. Mindkét székely lány első világkupa-pontjait szerezte, így már rangsorolják őket a felnőttek világranglistáján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük