Felhívás!

Röviden

Hétvégi csere

Elmenne szavazni, de lejárt a személyije? Az európai parlamenti választások alkalmával a hét végén is nyitva tartanak a lakosság-nyilvántartó hivatalok. Szombaton 8 és 16 (és nem 18, mint tegnapi lapszámunkban hibásan közöltük), vasárnap pedig 7 és 21 óra között is lehet személyi igazolványt cserélni.

 

Vizsgáznak a tanárok

A Kovászna megyei tanfelügyelőség közleménye szerint országos szinten július 17-én szervezik meg a tanárok vizsgáztatását az elfoglalható állásokra. Ötvenhárom címzetesíthető, 198 meghatározott időre elfoglalható teljes katedra és 1360 töredékállás van meghirdetve, a pályázók a Tanulók Házában iratkozhatnak május 29-ig munkanapokon naponta 10 és 15 óra között. A legtöbb szabad állás a román tagozatos óvónők, tanítónők számára kínálkozik (6 hely), testnevelés-tanárokra is nagy szükség van (5), de angol, matematika és román szakos tanároknak is van lehetőségük 3-3 állás betöltésére. Más elméleti és szaktantárgyak oktatására (fizika, francia, pedagógia, erdészet, hangszeroktatás) 1-1 címzetes állást hirdettek meg. Az elfoglalható katedrák teljes jegyzéke a tanfelügyelőség honlapján is megtekinthető (isj.educv.ro). A teljes katedrára pályázóknak a vizsgán minimum a 7-es jegyet kell elérniük, 5 és 7 közötti jeggyel csak helyettesként dolgozhatnak a jelentkezők.

 

Tolvajok buktak le

Érdekes tevékenység miatt kapcsoltak le két Hargita megyei férfit a megyeszékhelyen: egy gépkocsi rendszámtábláit szerelték le. Valamivel nagyobb tárgyakat, bicikliket lopott két 13 éves ifjú egy kőröspataki bennvalóból és egy szentgyörgyi utcáról.

 

Goromba élettárs

Ököllel verte és rugdosta élettársát egy 36 éves megyeszékhelyi férfi szerdán, akinek a nevére a helyszínre érkező járőr ideiglenes távoltartási végzést állított ki, és a lakás elhagyására szólította fel. Az est folyamán az ittas agresszor azonban visszatért verekedni, így szaporítva az ellen felhozható vádpontok számát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.