RÖVIDEN

Pénzt loptak
Szerda reggel Csernátonból értesítették a megyei rendőrséget, hogy egy lakásból ismeretlen tettes(ek) pénzt rabolt(ak). Nicoleta Marin, a megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, az eset kedden történt. „Jelenleg zajlik a nyomozás, körülbelül 1300 eurónak és 1200 lejnek kelt lába, miközben a házigazdák egy másik helyiségben tartózkodtak, és nyitva hagyták a ház ajtaját. Ezt a pillanatot használta ki a tettes vagy a tettesek” – tájékoztatott a szóvivő. Szerdán egy kézdivásárhelyi üzletből több mint 100 lej értékben csent el árut egy 37 éves férfi, de őt sikerült elkapni. Dobollón egy méter lopott fát, Árapatakon egy tele haszonjárműre valót, két és fél méternyit koboztak el az egyenruhások.

Könnyű balesetek
Kedden Bodzafordulón személygépkocsi ütött el egy eléje kanyarodó biciklist. A kerékpáros ittas volt. Szerda délben a kézdivásárhelyi Bem utcában egy utánfutós személygépkocsi túl közel haladt, és elsodort egy lovast, anélkül, hogy észrevette volna ezt. A lovast könnyű sérülésekkel szállították kórházba, az autóst később a forgalomban azonosították az egyenruhások.

Börtönbe kísérték
Kedden nyomozók előállítottak és börtönbe kísértek egy 35 éves férfit Sepsiszentgyörgyről, akit a helyi bíróság ítélt jogerősen 11 hónapos fogvatartásra lopásért és csalásért.

Legyen falufelelős!
A 2017/557-es számú polgármesteri rendelet alapján a Sepsiszentgyörgy municípium közigazgatási egységét képező Kilyén és Szotyor falvak lakosságát meghívják a falu képviselőinek megválasztására, akik a későbbiekben a helyi tanács elé terjesztik a falu gondjait. A választások helyszíne: Kilyénben április 10-én 17 órától a művelődési ház, Szotyorban április 10-én 19.30-tól ugyancsak a művelődési ház. Falufelelősi tisztségre azon személyek jelentkezhetnek, akik a választás napjáig betöltötték a 23. életévüket, valamint állandó lakhelyük az illető faluba szól. A pályázók benevezésüket legkésőbb április 5-ig, 14 óráig adhatják le a sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Irodájában, a 27-es számú teremben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.