Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tüzes ünnepek

Az ortodox húsvét és május 1. közötti időszakban a háromszéki tűzoltók több mint ötven bevetésen vettek részt – tájékoztatott tegnap Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. Tőle tudtuk meg, hogy az említett időszakban Köpecen jegyeztek nagyobb tűzvészt, ahol egy építmény tetőzete gyulladt ki valószínűleg a nem megfelelő helyen való dohányzás miatt: az incidens során a tetőszerkezet 30 négyzetméteren károsult, a tűzoltók ezenkívül 12 szárnyast mentettek ki a lángok közül. 

Világháborús lövedékeket találtak

A tűzszerészek sem unatkoztak a húsvéti minivakációban: Bélafalváról, és Esztelnekről riasztották őket, miután világháborús robbanószereket, lövedékeket találtak. Egy polgár 82 milliméteres lövedékre akadt az esztelneki patakpartnál, Bélafalván pedig egy ház padlásán találtak egy 78 milliméteres robbanólövedéket. A veszélyes szerkezeteket biztonságos helyre szállították, és hamarosan megsemmisítik ezeket. 

Ünnepnapi bírságok

Április 26. és május 1. között a háromszéki rendőrök 152 ellenőrző akción vettek részt, mely során háromszáz szabálysértést állapítottak meg, és több mint 158 ezer lejre osztottak bírságokat. A közutakon 216 bírságot adtak, és 22 hajtásit, illetve 9 törzskönyvet tartottak vissza. 

Csak könnyű balesetek

Az ünnepnapok alatt csupán két könnyű sérülésekkel járó közúti baleset történt Háromszéken: hétfőn este Sepsiszentgyörgyön, a Vadász és a Hóvirág utcák kereszteződésében az elsőbbség meg nem adása miatt 4 személy könnyen sérült (közöttük egy 6 éves gyermek is). A másik baleset kedden történt, a 12-es országúton, Kilyén és Szotyor között, ugyancsak elsőbbség meg nem adása miatt egy nő és egy 4 éves gyermek könnyű sérüléseket szerzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük