Hirdetés
Hirdetés

Újabb sikeres projekt

Újabb sikeres projekt Kovászna megye

Múlt héten a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület (ZNE) a végéhez közeledő Friends of the environment projekt kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

Az Erasmus plusz-program résztámogatásával megvalósult projekt keretében tavaly öt EVS-önkéntes érkezett a céhes városbeli civil szervezethez: a spanyolországi Carmen Gallardo Serrano és Miguel Paya, az oroszországi Elena Ershova, a magyarországi Fabók Zsófia és az örmény Alen Margaryan. A négy leköszönő önkéntes (Fabók Zsófia már tavaly hazatért) kifejtette, a nyelvi akadályok ellenére jól érezték magukat az elmúlt időszakban, új barátokra tettek szert, és egy eltérő kultúrával ismerkedtek meg, ahogy azt az eseményen jelenlévő két mentor, Dósa Csaba és Pap Eszter Edina munkatársunk is megerősítette.

Hirdetés
Hirdetés

Ráduly Attila egyesületi elnök sikeresnek könyvelte el a projektet, kiemelve a Zöld Nap Iskolát, melynek keretében több településen tartottak rendszeresen ingyenes kézműves, kulturális, illetve sporttevékenységeket a gyerekek számára. „Hamarosan négy újabb EVS-önkéntes erősíti majd sorainkat: Paksról megérkezett az első önkéntes lány, május elején újabb spanyol fiú, május végén egy török, míg augusztus elejétől egy grúz lány folytatja velünk a munkát”, vetítette elő a közeljövőt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük