Felhívás!

Röviden

Vidámpark helyett retroautó-parádé

A Szent György Napok szervezőitől független okok miatt elmarad a Sepsi Aréna mellé tervezett Vidámpark építése, a terepet mint­egy száz oldtimer autó veszi birtokba. Az autóparádét szombaton 9 és 16 óra között tartják. Az eseményre a fenti periódusban az 5-ös autóbusz jár, amely minden egész órakor indul a Gólya utcai végállomásról, és minden egész óra harminc perckor az Arénától. Az 1-es járat megállóit érintve, a vonatállomásról halad tovább a Sepsi Arénához a következő megállóhelyekkel: Gólya utca, Szabó Kati Sportcsarnok, Domb utca, tervezőintézet, törvényszék, református templom/BRD, Strand utca, vasútállomás, Kaufland és Sepsi Aréna. 

Csendes volt a húsvét

Az ortodox húsvét alatt, illetve a „hosszú hétvégén” Háromszéken nem jegyeztek súlyos, halálos közúti balesetet, sem kivételes súlyosságú agressziót, bántalmazást nem jeleztek a megyei rendőrségnek – tudtuk meg Tolvaj-Marin Nicoletától, a Kovászna megyei rendőrség szóvivőjétől, aki csendesnek nevezte az említett időszakot. 

Szinte napi 1 kullancscsípés

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi kórházban április 22–29. között összesen 719 esetet láttak el, ezek közül 164 alkalommal a beutalás mellett döntöttek a szakemberek. A legtöbb pácienst a belgyógyászati sürgősségen fogadták, szám szerint 240-et, de a gyerekgyógyászaton is 92 beteget ápoltak, illetve a sürgősségi sebészeti beavatkozások száma 82-re volt tehető, a traumáké pedig 96-ra. A fentebb jelzett időszakban a kórházban 18 szülést bonyolítottak le: 8 lány és 10 fiú jött a világra. Közúti balesetben szerzett sérülésekkel egy személyt fogadtak az intézmény sürgősségi osztályán, erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel pedig 6 személy jelentkezett. Emellett a szakemberek összesen 10 ittas állapotban a sürgősségi osztályra került személyt részesítettek kezelésben, illetve 7 személy kért segítséget kullancscsípés miatt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.