Felhívás!

Röviden

Ital okozott galibát
A katolikus húsvét ideje alatt az egyenruhások 44 bevetésen vettek részt a megyében, az említett akciók közül 25-öt a 112-es sürgősségi hívószámon érkező riasztások következtében ejtettek meg. Összesen 15 szabálysértést észleltek, és 3 személyt értek tetten, miközben azok bűntettet követtek el. Végül 153 alkalommal bírságoltak, az összérték 73 ezer lejre tehető: ezekből 130 büntetést a közúti kihágások miatt osztottak, 11-et pedig közrendi kihágások, csendháborítás okán. Az incidensek közül kiemelték az alábbiakat: Kézdiszentkereszten egy 32 éves, ittas, hajtási jogosítvány nélküli sofőrt buktattak le, de Baróton is horogra akadt egy lejárt ideiglenes engedélyekkel közlekedő sofőr, Rétyen pedig egy 52 éves férfit kaptak el, miközben hajtási nélkül, forgalomba be nem írt mopedet vezetett. Barátoson egy sofőr bukott le, aki járgányával lesodródott az úttestről, a vizsgálatok során utólag pedig 1,12 mg/l alkoholt mutattak ki leheletéből.

Akcióban a gazdaságiak
Az ünnepek idején, után terepen dolgoznak a gazdasági rendőrség emberei is. Eddig legalább 20 gazdasági egységnél ellenőriztek, de mezőgazdasági termelőknél is. Mostanig 45 ezer lejnyi büntetést róttak ki.

Ünnep a sürgősségen
A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban az április 5. és 22. közötti időszakban 673 esetet láttak el, közülük 229 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 36 szív- és érrendszeri, 82 ideggyógyászati, 191 belgyógyászati, 78 gyerekgyógyászati, 67 nőgyógyászati, 53 pszichiátriai és 102 ortopédiai sürgősség, illetve 64 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 28 szülést bonyolítottak le, 13 lány, illetve 15 fiú jött a világra, közúti balesetben szerzett sérülésekkel 6 személyt fogadtak az intézmény sürgősségi osztályán. Erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel az elmúlt 168 órában 9 személy jelentkezett, emellett szakembereik összesen 7, ittas állapotban a sürgősségi osztályra került személyt részesítettek kezelésben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.