Felhívás!

34 sürgősségi riasztás

34 sürgősségi riasztás Kovászna megye

Április 19–22. között, a katolikus húsvét ideje alatt a háromszéki tűzoltókat 38 alkalommal riasztották – tudtuk meg Tolvaj Mariustól, a megyei tűzoltóság szóvivőjétől. Az említett kiszállások alatt 2 alkalommal tüzet oltottak, 2 közúti balesetnél mentették az áldozatokat.

A rohammentősöket vették legtöbbször igénybe az említett időszakban, a piros autó 34 sürgősséghez sietett. A 11-es országúton baleset történt, ahol egyszerre 8 személyt részesítettek elsősegélyben, 7 személyt az említett áldozatokból utólag a sürgősségre is szállítottak (egy megtagadta a kórházba szállítást).

Szotyorban egy pékség tetőszerkezete lángolt, szerencsére a tűz nem követelt áldozatokat, sikerült idejében megfékezni, így csak anyagi károk keletkeztek, a tetőzet 150 négyzetméteren károsult. A tüzet valószínűleg egy rosszul szigetelt, gyúlékony anyagokhoz túl közel lévő kémény okozta.

Kézdivásárhelyen is riadalmat okozott egy kigyulladt háztető, ám mint utólag kiderült, csupán a kéményben lévő lerakodás égett: ezúton is arra figyelmeztetnek a tűzoltók, hogy a polgárok ellenőriztessék szakemberekkel a fűtőberendezéseiket, kéményeiket. Tegnap uzoni vendéglőre zuhant fát távolítottak el a katonai tűzoltók.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.