Felhívás!

Röviden

Hajtási nélkül, ittasan vezetett

A hétvégén egy szentgyörgyi, 31 éves férfit kapcsolt le a megyei rendőrség, aki ittasan vezetett, ráadásul semmilyen kategóriájú járműre nem volt jogosítványa, s ha ez nem volt elég, megtagadta azt is, hogy szondába fújjon, majd azt is, hogy kórházba menjen vérvételre. Így 24 órára fogdába zárták. Ügyében az ügyészség igazságügyi ellenőrzést rendelt el, mivel fennáll annak a lehetősége, hogy az illető kivonja magát a bírósági eljárás alól, illetve újabb bűntényt követ el. Az ellenőrzés ideje alatt nem gyakorolhatja mesterségét, munkahelyére nem járhat be. 

Mulasztásért büntettek

Március 11–17. között az egész Európai Unióban, Romániában is országszerte zajlottak a biztonsági öv bekapcsolását célzó ellenőrzések a Seatbelt nevű akció keretében. A közúti forgalamat ellenőrző egyenruhások 440 közúti szabálytalanságot észleltek, 181 esetben büntettek a biztonsági öv bekapcsolásának elmulasztása miatt, 14 esetben pedig mobiltelefon-használat miatt. 

Keresik

A rendőrség keresi a Bölönből március 12-én eltűnt 51 éves Astelean Danielt. A férfi 1,80 m magas, 81 kg, sovány testalkatú, bajuszos és kopaszodik. Eltűnésekor fekete füss­dzsekit, sötétkék nadrágot, fekete sapkát, zöld csizmát és halászszerszámokat tartalmazó fekete-szürke hátizsákot hordott. 

Rablók garázdálkodtak

Hétfőn egy szentgyörgyi férfi jelentette a rendőrségen, hogy hajnali ötkor két fiatalember kirabolta a városközpontban, és elvették személyi iratait, valamint 50 norvég koronát tartalmazó pénztárcáját. A személyleírás alapján a rendőrség hamar azonosította az elkövetőket, egy 23 és egy 27 éves férfit, akiknél megtalálták a károsult pénztárcáját is. 24 órára fogdába zárták őket, és kérelmezték előzetes letartóztatásukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.