Felhívás!

Röviden

Kemény büntetések
Rászálltak az egyenruhások a nyersfát szállító, illetve raktározó cégekre, és akinek nem voltak rendben a papírjai, fizetett. A mérleg elrettentőnek tűnik, habár nem ismerjük például a teljes forgalomban lévő famennyiséget. Ami biztos, a március 7–12. közötti időszakban megyénkben kiróttak több mint százezer lejnyi bírságot, és elkoboztak több mint 900 köbméternyi faanyagot.
A csendőrökből, rendőrökből, erdészekből álló csapatok egyrészt a rönkszállító járműveket vizsgálták (25-ből 18-nak nem voltak rendben a papírjaik), továbbá egy cég raktárának tartalmát. Utóbbi helyszínen 859 köbméternyi „többlet” fenyőrönköt találtak, ez tízezer lejes büntetéssel járt, a fát elkobozták, és átadták a zágoni magán­erdészetnek értékesítésre.

Március 15. munkaszüneti nap
Idén is munkaszüneti nap március 15-e Kovászna Megye Tanácsa alkalmazottai számára. A megyei önkormányzatnál dolgozó köztisztviselők és közalkalmazottak 2011 óta ünnepelhetik szabadon március idusát. Az erre vonatkozó rendelkezéseket a köztisztviselőknek a kollektív egyezményben, közalkalmazottaknak a kollektív munkaszerződésben rögzítették.

Tegnap anyanyelvből vizsgáztak
A román nyelv és irodalom, illetve matematika próbavizsga után tegnap anyanyelvből tesztelték a hetedikes és nyolcadikos diákokat. Kovászna megyében 2043 hetedikes iratkozott be a matematika-próbavizsgára, és 1991-en vizsgáztak, míg a nyolcadikosok közül 1889-en iratkoztak fel, és 1767-en jelentek meg. A tanárok szerint ezek a próbavizsgák nehezebbek, mint amilyenek a tanév végi vizsgák lesznek.
Takács Eszter angol–magyar szakos tanár is megerősítette, most nehéz feladatokat kaptak minden tárgyból a diákok. A cél az, hogy megismerjék a vizsga menetét, lássák a javítókulcsot és tudják, mit és mennyit kell írni ahhoz, hogy jó jegyet kapjanak nyáron. Hozzátette: sok diák tudja, hogy a jegyek nem kerülnek az osztálynaplóba, így nem is veszik teljesen komolyan a megmérettetést. A próba-képességvizsga eredményeket március 22-én teszik közzé. A szaktanárok kiértékelik az osztályban a dolgozatokat, majd megbeszélik a szülőkkel is az eredményeket.
(bi)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.