A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Tiszta környezettel pózolni

Tiszta környezettel pózolni Kovászna megye

Az internetes kihívások nem mindig negatív végkicsengésűek, vannak köztük közösségépítők is, akárcsak az újonnan megjelent TrashTag Challenge, aminek a lényege, hogy minél több szemetet kell önkéntesen feltakarítani, majd egyet szelfizni vele. Ehhez egy kézdivásárhelyi személy is csatlakozott.

Míg a jeges vödrös kihívás hideg vizes zuhanyba, a Kiki-féle mozgó autó melletti táncolás gyakran balesetbe vagy büntetésbe torkollott, addig a TrashTag építeni próbál. Mint a többi hasonló kihívás, ez is az interneten terjed, és vonzza a fiatal generációt. Ennek képviselői közterületen összegyűlt szemetet fotóznak le, majd miután feltakarították, ugyanígy lefotózzák a megtisztult helyét is.

Ez a jelenség a céhes városba is eljutott, ahol egy nevét nem vállaló önkéntes csatlakozott a TrashTaghez, ő a Fortyogó környékén rakott rendet.
– Sajnos, sokan vannak, akiket nem érdekel, hogy a szemetet hova dobják el, és ezzel rombolják a környezetet. Kézdivásárhelyen a fiatalok egyik legkedveltebb helye most már másképp néz ki: nagyjából kétórai munkával tíz darab 120 literes szemetes zsákot sikerült megtölteni. Szeretnénk, ha ezt a divatban levő kihívást mások is vállalnák – bátorít a TrashTagre a céhes városi fiatal.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások