Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Légvédelmi gyakorlat

Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy Románia Védelmi Minisztériumának katonai repülőgépei december 3. és 5. között alacsony repülési magasságban fognak gyakorlatokat végrehajtani Kovászna Megyében, Bodok – Sepsiszentgyörgy – Kökös légvonalon.

 

Hároméves a Beke-ügy

Három évvel ezelőtt, november 30-án csaptak le a hatóságok Beke Istvánra, egy hónappal később pedig Szőcs Zoltánra. István felesége, Csilla a Facebookon emlékezett meg a szomorú évfordulóról és arról adott hírt, hogy óvást nyújtottak be. „Börtönbe zárásuk után négy hónappal indokolták meg ítéletüket, akadályozva a védelmet az utolsó védekezési lehetőségében, az óvásban is! Az óvás a törvényes határidő utolsó napjaiban került benyújtásra, 23-án illetve 28-án (november – szerk.), és az ítélet törvényességére vonatkozik! Kérjük ennek megsemmisítését, István és Zoltán felmentését, illetve az óvás ideje alatt a büntetés felfüggesztését! A «tett», amiért elítélték nem összesíti a bűntény alkotó elemeit (2004/535-ös törvény 32 cikkely, (3) bekezdés, a) pontja szerint), melyre az egyetlen különleges jogorvoslati lehetőség a felülvizsgálat utáni megsemmisítés, hiszen a vádlottakat olyan tettért ítélték el, melyet a büntetőjog nem ír elő!” – írta Csilla a bejegyzésében.

Hirdetés
Hirdetés

Két ház lángolt

Szombatról vasárnapra virradóra két tűzesethez is riasztották a háromszéki tűzoltókat, tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. Csernátonban idejében észrevették, hogy egy lakóház fala éjfél után kevéssel, valószínűleg a rosszul szigetelt kéménytől kigyulladt, így a gyors riasztásnak köszönhetően csupán 2-3 négyzetméteren károsult a fal.

Éjfél után Miklósvárról is riasztották a lánglovagokat: a helyszínre két sepsiszentgyörgyi alakulat, illetve a baróti önkéntesek siettek, és megfékezték a vörös kakast, amely végül a lakóház tetőszerkezetét, padlását károsította 70%-ban (130 négyzetméteren), továbbá a padláson tárolt javak is tönkrementek. A lángokat valószínűleg rövidzárlat okozhatta, mondta a szóvivő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük