Roncsautókból nincs hiány

Roncsautókból nincs hiány Kovászna megye

Huzamosabb ideje zajlik a Sepsiszentgyörgy magán és közterületein elhagyott, gazdátlan autók elszállítása, de még mindig akad bőven, amit elvinni, mi több, számos eddig be nem azonosított járgány is előkerül – derült ki A Bíró László városgazdával folytatott legutóbbi beszélgetősünk során.

Tavaly december óta zajlik a roncsautók elszállítása, de csupán áprilisban jutottak oda, hogy az első rend autót leadhatták ócskavasnak.

– Számos elhagyott járgányt lakossági bejelentésre azonosítottunk, természetesen emellett látjuk is, hogy hol vannak elhagyva. Ha ilyet figyelnek meg, akár a polgármesteri hivatal e-mail-címén, írásban is jelezhetik a polgárok, vagy a helyi rendőrség zöld számán (0800.800.767). A törvény szerint az egy évig meg nem mozdított autók számítanak elhagyottnak. Ezt természetesen nagyon nehéz bizonyítani, egyedüli kézzelfogható indok, ami alkalomadtán, per esetén állja a sarat, hogy ellenőrizzük a személygépkocsi műszaki érvényességét, megnézzük, az mikor járt le – magyarázta Bíró.

Az elszállítás miatt elégedetlen tulajdonosok jóvoltából jelenleg két per előtt áll a hivatal. Természetesen nem mindenki perel, sokan örülnek, hogy utánajárás nélkül megszabadultak az ócskavasuktól. A városgazda kifejtette, az eddig elszállított járgányok többségénél „papíron”, vagyis az iratokban más tulajdonos szerepel, mint a tényleges gazda, ezért ez utóbbi nem tud eljárni. Például mert az eredeti tulajdonos már elhunyt, így hagyatéki tárgyalásra lenne szükség – egyszóval időigényes utánajárást igényel a bezúzás.

– Meglepetésünkre folyamatosan nő a városban beazonosított roncsok száma. A napokban újabb felszólításokat küldtünk ki – összegzett Bíró László.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.