Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nyolcadik kézdiszéki zarándoklat

Nyolcadik kézdiszéki zarándoklat Kovászna megye

Mintegy ötven kézdivásárhelyi és környékbeli személy indult el tegnap a kantai Szentháromság-templom elől az immár hagyományos csíksomlyói gyalogos zarándoklatra. A hívekhez Kézdiszentléleken a szentföldi települések zarándokai is csatlakoztak.

Hirdetés
Hirdetés

A gyalogtúra résztvevői 11 órától szentmisén vettek részt, majd rövid előkészületek, illetve a déli harangszó után a menet után elindult Kézdiszentlélek felé, ahol csatlakoztak hozzájuk a polyáni, esztelneki, almási, lemhényi és berecki hívek, majd a későbbiekben a szárazpatakiak is. Hölgyes Pál zágoni plébános, a túra szellemi vezetője érdeklődésünkre elmondta: az előző évekhez képest valamivel kevesebben indultak útnak – ez részben a múlt hétvégi pápalátogatásnak, illetve a bizonytalan idújárásnak betudható. „Péntek reggel még 25-en csatlakoznak a Kászonokból is, de mivel sokfelé kicsengetések vannak, számítunk arra, hogy az ünnepségek lejártával a csapat még menet közben kiegészül. Biztos vagyok benne, hogy akik eljönnek, azok számára áldás lesz ez a zarándokút, együtt kérhetjük a Boldogságos Szűzanya közbenjárását a csíksomlyói búcsún” – mondotta a plébános.

Az idei zarándoklatnak a mottója: Íme, az Úr szolgálóleánya. „A mai világban nagyon nehéz kimondani az őszinte igent, így azért imádkozunk, hogy legyen erőnk azt kimondani, ami ott rejtőzik a szívünk mélyén, de valamiért félünk megosztani” – summázott Hölgyes Pál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük