Felhívás!

Románia az EU legveszélyesebb országa a kerékpárosok és gyalogosok számára

Románia az EU legveszélyesebb országa a kerékpárosok és gyalogosok számára Kovászna megye

Románia az Európai Unió (EU) legveszélyesebb országa a kerékpárosok számára: 2017-ben egymillió lakosra számítva tíz biciklis vesztette életét a közutakon, az ellenkező póluson Luxemburg és Ciprus van, ahol egyetlen kerékpáros sem halt meg balesetben – jelenti kedden az Eurostat.

Az EU-s átlag egymillió lakosra 3,9 halott.

Az Eurostat adatai szerint, a közúti balesetben elhunyt gyalogosok száma is Romániában a legmagasabb (37 haláleset/millió lakos), míg ez Dániában a legalacsonyabb (3 haláleset/millió lakos).

Az Európai Unióban 2017-ben közúti balesetekben összesen körülbelül 25.000 halálesetet regisztráltak, ami egymillió lakosra számítva 50 halálos balesetet jelent. Ezek csaknem fele (46%-a) személygépkocsik utasai közül került ki, ezt követik a gyalogosok (21%), a motorkerékpárosok (15%), és a kerékpárosok (8%), míg a többiek (10%) más közúti szállítási forma áldozatává váltak.

2017-ben Romániában 1.951 halálesetet regisztráltak a közúti balesetekben, ebből 812-en személygépkocsiban vesztették életüket, 733 gyalogos és 191 kerékpáros halt meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.