Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RMDSZ-küldöttgyűlés Gidófalva községben

RMDSZ-küldöttgyűlés Gidófalva községben Kovászna megye

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete tisztújító küldöttgyűlést tartott pénteken Gidófalván. A 34 küldött egyhangúan választotta az RMDSZ Gidófalva Községi Szervezete élére Porzsolt Leventét, akinek munkáját az újonnan megválasztott egyeztető tanács segíti a következő négy évben.

Porzsolt Levente, az RMDSZ Gidófalva Községi Szervezetének elnöke, megköszönve a gidófalvi választmánytagok bizalmát, kijelentette: „Teljes tudásommal állok a feladat elé, de fontos kihangsúlyozni, hogy ez közös munka kell legyen. Gondolkozzunk és dolgozzunk közösen.”
Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke felszólalásában kihangsúlyozta: „ A mi politikai közösségünkben, az RMDSZ-ben van egy nagyon jó mondás: szervezetlen szervezetben nem mozog a mozgalom. Meggyőződésünk, hogy az erdélyi, székelyföldi magyar közösség mozgalomszerűen kell az életét szervezze: egyrészt a közösségépítést, másrészt a sajátos helyzetünkből adódó jogaink kivívásának az erőfeszítéseit, harmadrészt pedig a fizikai építkezést, életminőségünk jobbá tétele érdekében.” Az eseményen részt vevő Könczei Csaba parlamenti képviselő aktuálpolitikai kérdésekről, a helyi közösségek által végzett munka fontosságáról beszélt.

A héten az RMDSZ angyalosi, fotosmartonosi, étfalvazoltáni és gidófalvi szervezeteinél zajlott tisztújító közgyűlés, ahol elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, elnököt, illetve olyan választmányt szavaztak meg a vezető mellé, amelynek tagjai a következő négy évben a magyar közösségért folytatják tevékenységüket. Angyaloson egyöntetűen Imre Gábornak szavaztak bizalmat, Fotosmartonoson Magyarosi Csaba Károly alpolgármestert választották vissza, Étfalvazoltánban az elnöki tisztséget Lemhényi Katalin tölti be, Gidófalván pedig ez alkalommal is Jancsó Ernő polgármestert választották a helyi szervezet élére.
(területi sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 12., 8:57
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Jó lenne felső Háromszéken is egy kicsit megmozgatni az állóvizet. Torján a lassan három évtizedes tespedés jó lenne változzon, más községekben valami elindult, főleg ellenzékiekre vagy függetlenekre gondolok. PL Csernátokban egy csomó jó dolog történik, az igaz hogy kellett ehhez az is hogy az RMDSZ egy kicsit megpihenjen.

  • User
   Dátum: 2022. december 12., 15:55
   ÉRTÉKELÉS: 1

   on bizonyara vak, meghogy Csernaton kovetendo pelda ne rohogtessen, az utcank jarhatatlan, s a tanacstol senki errefele sem jon. 21-edik szazad, valtozas….