Felhívás!

RMDSZ-kezdeményezés

RMDSZ-kezdeményezés Kovászna megye

Törvénymódosítást kezdeményezett Benkő Erika, amelynek az a célja, hogy a szupermarketekben legyen édességmentes pénztár. Az RMDSZ-képviselő által „gyermekbarátnak” nevezett pénztár a szülők dolgát könnyítené meg.

– Mindenki tudja, akinek kisgyermeke van, mennyire nehéz megmagyarázni a kicsiknek azt, hogy nem ehetnek töméntelen mennyiségű édességet – érvel a képviselő.

– Kezdeményezésem azt a célt szolgálja, hogy bevásárláskor és a vásárolt termékek kifizetésekor a szülőknek ne kelljen azzal szembesülniük, hogy a gyerekük mindenféle édesség megvásárlását követeli a kasszánál. Mert az oda kipakolt édességek pontosan ezt a célt szolgálják, hogy a szülő kerüljön olyan helyzetbe, hogy ne tudja kikerülni ezeket. A tervezetet több kolléga támogatta, pártbeli hovatartozásra való tekintet nélkül – nyilatkozta Benkő Erika.

Az indoklás szerint a túlzott édességfogyasztás túlsúlyossághoz vezet, ami számos nehezen kezelhető betegség kialakulását okozhatja a cukorbetegségtől az érrendszeri problémákig.

Az egyetlen cikkelyt tartalmazó módosítás kötelezővé tenné, hogy minden szupermarketben legalább egy gyermekbarát pénztárt rendezzenek be. A Kaufland-üzlethálózat egyébként már régóta gyakorlatba ültette ezt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások