Felhívás!

Regisztráció, aláírásgyűjtés

Regisztráció, aláírásgyűjtés Kovászna megye

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) sátrat állít a Szent György Napok alatt, amelyben a honosított magyar állampolgárok regisztrálhatnak a 2018-as magyar országgyűlési választásokra. Ugyanott gyűjtik az aláírásokat a Kós Károly Líceum önállóságának megőrzése érdekében – hangzott el a szervezet szerdai sajtóértekezletén.

A sátrat a Gróf Mikó Imre és a Gödri Ferenc utca sarkánál állítják fel. Tiboldi László, az EMNT általános alelnöke szerint azért kell egy évvel a választások előtt elkezdeni a kampányt, mert a népszavazáskor is sokan voltak, akik „későn ébredtek fel”.

– Számításaink szerint a mint­egy 300 ezer erdélyi magyar állampolgár kétharmada nem regisztrált. Úgy gondoljuk, nekik is meg kell adni az esélyt, hogy szavazatukkal állást foglaljanak a 2018-az országgyűlési választáson, ezért arra kérjük az érintetteket, hogy már most jöjjenek, regisztráljanak, mert közvetlenül a választás előtt nem lehet mindenki kérését érvényesíteni – mondta Tiboldi.

Ugyanebben a sátorban lehet aláírni a támogató íveket azért, hogy ne szűnjön meg a Kós Károly Líceum. Ez ügyben eddig több mint ezer aláírás gyűlt össze – hangzott el a sajtóértekezleten.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.