Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rászálltak az ellenőrök Olasztelekre

Rászálltak az ellenőrök Olasztelekre Kovászna megye

A fogyasztóvédelmi hatóság háromszéki felügyelői öt nap alatt kétszer büntették az olaszteleki (Bardoc község) Daniel-kastélyszálló működtetőjét. A pénzbírságok összege 8000 lejre rúg.

Augusztus 30-án a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség ellenőrei helytelenül tárolt, hiányosan címkézett élelmiszereket, ételkészítményeket találtak a Castle Hotel Daniel éttermét ellátó konyha helyiségeiben, emellett a szakácsok által használt munkaeszközökkel kapcsolatosan is kifogásaik voltak. A kastély-éttermet is működtető B&D Castle Management Kft. nevére 5000 lejes pénzbírságról állítottak ki jegyzőkönyvet.

A kastélyszálló egyben helytörténeti múzeum szerepét is betölti (Olaszteleki Daniel-kastély/Facebook)

Szeptember 4-én – állítólag lakossági bejelentés nyomán – a fogyasztóvédelem újból ellenőrizte a Daniel-kastélyt, ezúttal a wellness-szolgáltatásokhoz tartozó kis, fedett uszoda képezte a célpontot. A vendéglátó létesítmény felelősei nem tudtak bemutatni érvényes tanúsítványt medence vizének minőségi ellenőrzéséről, emiatt a felügyelők újabb 3000 lejre bírságolták az idegenforgalmi vállalkozást.

Hirdetés
Hirdetés

A Daniel-kastély építése valószínűleg a 17. század elején kezdődött, azt követően, hogy 1621-ben Daniel Mihály, Háromszék alkapitánya Bethlen Gábor fejedelemtől új adományt kapott olaszteleki birtokaira. Az évszázadok során az épület több átalakításon, bővítésen ment keresztül, végső formáját a 20. század elején nyerte el. A korabeli építészeti és lakberendezési stílusból hagyományőrző módon ízelítőt kínáló luxusszállóhely idén második díjat kapott a Top Hotel Awards 2023 gálán, a Most Beautiful Mansion/Castle versenykategóriában, vagyis a legszebb, legjobb vendéglátói kastélyok, kúriák rangos mezőnyében. Nyolc, egyedi történetet magáénak tudó és egyben sajátos stílussal bíró szobával várja a vendégeket, az egyikben egy 1680-ban festett freskó maradványai is láthatók.

Címlapfotó: kastelyerdelyben.ro/Szabó Tamás

Az olaszteleki Daniel-kastély Kósa Bálint grafikus 1973-ban készített fametszetén (Olaszteleki Daniel-kastély/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások