Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bővül Kézdivásárhely bicikliúthálózata

Bővül Kézdivásárhely bicikliúthálózata Kovászna megye

A közelmúltban a kézdivásárhelyi Rózsák utcában festettek ki két bicikliút-sávot, ezzel a céhes városban több mint hét kilométerre nőtt a bicikliutak hossza.

Hirdetés
Hirdetés

„Ebben az évben fejeződött be a z utak rehabilitálása a Rózsák utcában, és nem titkolt célunk, hogy ahol utcákat újítunk fel, lépésről-lépésre kerékpárutakat is kialakítsunk, majd ezeket össze is kötnénk” – fejtette ki lapunknak Szilveszter Szabolcs alpolgármester. Hozzátette, a gyalogosoknak nem kell aggódniuk, hiszen a bicikliutak nem foglalják el a járdafelületeket.

„Például a Rózsák utcában az összes lépcsőház kijáratánál járda van, vagy átjáró van festve. A bicikliút olyan útszakaszt érint, ahol nincs lépcsőházkijárat, emiatt sikerült azt kétsávosra alakítani” – hangsúlyozta. Hozzátette, bár még nem történt meg a nemrég felújított Bem József utca átadása, annak jobb oldalán ugyancsak kifestették a bicikliutat.

„Folytatjuk a bal oldali sáv kifestésével, hogy az emberek szokják meg, a zöld szín nem parkolósávot jelent, azon nem kellene autóval megállni. A Csernátoni úton is újrafestették a biciklisávot, így a Józsiás-parkbeli úttal együtt lassan több mint hét kilométer bicikliút van a városban. Ezt folyamatosan bővítjük, a DAC-tónál létesítendő szabadidőközpontnál is 1,3 kilométer kerékpárút készül, célunk, hogy városunk minél inkább biciklibarát legyen” – nyomatékosította.

Fotó: Kézdivásárhely önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. szeptember 6., 16:49
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Mekkora hulyeseg edes Istenem. Ket savos bicikliut.. mert akkora bicikliforgalom van. Nem is ertem, miert nem lett utfolotti bicikli autopalya..
  Majd a babakocsival jarunk az uton, mert a masik jardan ket babakocsi nem fer el egymassal szembe.. s a biciki uton sem jarhatunk vele.. ez amikor nem fejjel hanem sggel gondolkodunk, csak h elmondhassuk h nalunk van bicikliut.

 • User
  Dátum: 2023. szeptember 7., 8:02
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Az , hogy lefesteti a jardat itt-ott nem jelenti azt, hogy „kerékpárutakat is kialakít”, az hogy lefesteti a parkban a setanyokat nem jelenti azt, hogy „kerékpárutakat is kialakít”. Ezek csak kampany fogasok, elvegre jovoben valasztas es kell valamivel bolonditani a valasztokat. (Csak nehogy forditva suljon el)

 • User
  Dátum: 2023. szeptember 7., 8:13
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Sok idíóta ! Hagyjátok otthon a xartalicskákat,még a wc-re is azzal jártok!
  A mentalitással van baj,kell nagyoskodni ki mivel jár!
  Járj biciklivel !!!

 • User
  Dátum: 2023. szeptember 8., 9:14
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Amig a biciklisek a sok bicikliut melett meg mindig az uton kovalyognak addig teljesen felesleges a bicikliut, meg melleje ket savos, kesz rohej valaki csinalt egy minimalis felmerest hogy hany kezdivasarhelyi bringazik, hat en ketlem !!!