Hirdetés
Hirdetés

Rajtolt a Cycle to Work

Harmadik alkalommal rendezik meg idén a Biciklizz munkába nevű eseményt Sepsiszentgyörgyön, melynek célja a kerékpárral való közlekedés népszerűsítése és az autós forgalom visszaszorítása a városban. A keddi megnyitón családias hangulatban bringáztak a résztvevők a főtéren.

Harmadszorra is életre hívták az eseményt, amely az elmúlt években sikeresnek bizonyult, így idén kiegészítik más biciklis tevékenységgel is – mondta a megnyitón Birtalan Csanád szervező. A Cycle to Work eseményt támogatja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat is, mivel fontos a sport és a biciklizés népszerűsítése, támogatása – tette hozzá Kelemen Szilárd Péter városi tanácsos.

Az idei rendezvény támogatói között van a Szimpla és a Tein teaház is, ahol kávét és teát, illetve zsíros kenyeret kapnak a résztvevők, de Farkas Csanád borbély kedvezményes áron nyírja meg azokat, akik biciklivel térnek be a fodrászatba.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvényt kiegészítik más biciklis megmodulásokkal is, ilyen a Cycle to Sugás, amelyet minden héten megszerveznek májusban, de három, egynapos biciklitúrát is szerveznek a következő hetekben. Ezek száz kilométeres túrák, de bármilyen biciklivel teljesíthetőek – magyarázta Birtalan Csanád.

A szervező kiemelte, a Cycle to Workhoz diákok is csatlakozhatnak, viszont fontos, hogy a KRESZ által előírt szabályokat betartsák, és megfelelő felszereléssel is rendelkezzenek. Az esemény legfőbb célja azonban továbbra is az, hogy olyan embereket szólítsanak meg, akik autóval közlekednek, és rávegyék őket arra, térjenek át a kerékpárra, legalább egy hónapig. Ugyanakkor a különböző vállalkozások vezetőit is meggyőznék arról: szereljenek minél több biciklitartót az üzletek, kávézók elé.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások