Felhívás!

Rajtol a Time Attack

Még lehet nevezni az országos autós Time Attack-bajnokság első fordulójára, amelyet csütörtökön a kézdivásárhelyi kartpályán tartanak. Az idei pontvadászatot a Román Autósport-szövetség égisze alatt a csíkszeredai Richy Racing Team SE szervezi. A Time Attack-bajnokságot először tavaly tartották meg az országban, az idei a második kiírás.

Európa-szerte népszerű az autósport keretében a Time Attack szakág, amelyen bárki részt vehet, nem kell külön versenygép hozzá, utcai autóval is bele lehet vágni.
– Az autósport egyik olyan kevés szakága közé tartozik a Time Attack, amelyen bukókeret nélküli autókkal is lehet indulni. Szaknyelven szólva: nem kell kicsövezni az autót, ám sportruházattal és bukósisakkal rendelkeznie kell a versenyzőnek – mondta Ritner Béla, a Richy Racing Team SE elnöke, aki hozzátette, kiskorúak is indulhatnak a pontvadászaton, a feltétel viszont az, hogy egy felnőttnek be kell ülnie az „anyósülésbe”. Már az első versenyre is jelentkeztek kiskorúak, a bajnokság legfiatalabb sportolója az alig 13 éves Bartha Mózes.

A Time Attack pályaverseny, ahol egyszerre egy versenyző köröz a pályán, egyetlen ellenfele az időmérő. A verseny zárt pályán zajlik, a pilóta a bemelegítő kört követően „repülőrajttal” kezdi el a mért kört, amelynek befejeztével egy levezető kör után hagyja el a pályát. Egy futam során két mért kört kell teljesíteniük a résztvevőknek.

Az előzetes iratkozásról, illetve a versenyszabályzatról a Richy Racing Team közösségi oldalán kaphatnak információkat. A helyszínen is lehet nevezni, csütörtökön 8–10 óra között. A szabadedzések 9 és 10.30 között zajlanak, 11 és 12.45 között lesz az időmérő edzés, az első futam 13.30-kor, a második 15 órakor kezdődik, a díjkiosztót 17.30-tól tartják. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.