Felhívás!

Elégedetlen lakók

A lapunkat felkereső 61 éves, sepsiszentgyörgyi B. I. (név, telefonszám a szerkesztőségben) arra panaszkodott, hogy több illetékeshez fordultak már a Liliom utcai 13/B tömbházuk rendberakása érdekében, ám mindhiába, mi több, elmondása szerint lassan a patkányok árasztják el az építmény pincéjét.

Helyszínelésünkkor kiderült, hogy a tömbházban a szomszédok között bizony akad nézeteltérés: egymást vádolták a rongálásokkal, a lépcsőházba bevizelő lakókról is szólt egy-két történet, és azt is kifogásolták, hogy náluk még nincs zárt kukarendszer, így „az összes kukázó” hozzájuk jár szemetet túrni.
Az épület körüli zöldövezetben méretes patkánytetem hevert: az asszonyok szerint ez nem ritka látvány, hiszen állítólag a tömbház szélében besüppedt, töredezett aszfaltréteg alatt tanyáznak a rágcsálók.

„Még április 20-án kértük a polgármesteri hivatal segítségét, az adminisztrátornak is jeleztük a gondokat, ám a válaszok késnek. Hová fordulhatunk?” – háborgott pár lakó.
Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok érdeklődésünkre kifejtette, sajnos a tömbházi feljáró, illetve a közelében, fél méteres körzeten belül lévő „szolgálati járda” is a tömbház tulajdonát képezi, így a lakók kell hogy feljavíttassák, kifizessék a munkálatokat.

– Ha nem módosítják, csak feljavítják a lépcsőt, akkor nem szükséges engedélyt beszerezni. Néhol megmaradtak a távfűtés csatornái, s egyesek szerint ezekben a járatokban patkányok közlekednek, illetve ezek beomlanak, gödrök formálódnak. Ezeket be kell temettetni – összegezett Czimbalmos, hangsúlyozva, hogy abban az esetben, ha egy tömbház lakói elégedetlenek az adminisztrátor munkájával, akkor közgyűléssel le kell váltani, és mást kell keresni helyette. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.