Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Prioritás a helyi sürgősségi osztály kialakítása

Prioritás a helyi sürgősségi osztály kialakítása Kovászna megye

A Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház előtt tartottak sajtótájékoztató a Magyar Polgári Erő kézdivásárhelyi jelöltjei, ahol egy helyi sürgősségi osztály kialakításának lehetőségeiről beszéltek. Kiemelték, a helyi egészségügyi káderek fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a legjobb ellátást biztosítsák a régió lakosainak. Egy helyi sürgősségi osztály kialakítása számos előnnyel járna, ezt fogják szorgalmazni megválasztásuk után.

Hirdetés
Hirdetés

Filep Béla, az MPE tanácsosjelöltje kiemelte: „A municípiumi korház 255 ággyal és öt alaposztállyal működik, jelentős szerepet tölt be a régió egészségügyi ellátásában. Az intézmény évente mintegy 8000 beteget lát el, és körülbelül 50000 szakvizsgálatot végez. Az elmúlt évek során a kórház felszereltsége jelentősen javult, ami nagyban hozzájárult a magas színvonalú egészségügyi szolgáltatások nyújtásához. Az orvosok és az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkája példaértékű, hiszen fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a legjobb ellátást biztosítsák a régió lakosainak. Az egészségügyiszemélyzet elkötelezettsége és szakértelme alapvető fontosságú a kórház sikeréhez és a betegek gyógyulásához.”

Váncsa Levente tanácsosjelölt hangsúlyozta: ‘A Magyar Polgári Erő tanácsosjelöltjeikiemelt célként tűzték ki egy sürgősségi osztály létrehozását a kórház keretén belül. Jelenleg a sürgősségi eseteket Sepsiszentgyörgyre vagy Brassóba kell szállítani, ami jelentős időveszteséget és extra terhet jelent a betegek és a mentőszolgálatok számára.”

A sajtótájékoztatón jelen volt Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, az MPE ügyvivő elnöke, aki elmondta: „A kezdeményezést Bukarestben is támogatni fogjuk, ugyanis a helyi igény megfogalmazása nyomán, a szakminisztérium szintjén kell ezügyben eljárni.”

Egy helyi sürgősségi osztály kialakítása számos előnnyel járna, hiszen az azonnali orvosi beavatkozások lehetősége életmentő lehet, csökkentve a szállítással járó késedelmeket. Ugyanakkor a betegek és családtagjaik számára kényelmesebb és biztonságosabb lenne, ha helyben kaphatnának sürgősségi ellátást. Továbbá hozzájárulna a helyi egészségügyi rendszer fejlesztéséhez, ami hosszú távon javítaná a közösség életminőségét.

A Magyar Polgári Erő elkötelezett amellett, hogy megteremtse ennek a fontos fejlesztésnek az alapjait, és biztosítsa, hogy Kézdivásárhely és környékének lakosai a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljenek. Az új sürgősségi osztály létrehozása egy jelentős lépés lenne ebbe az irányba, amely mindenki számára előnyös lenne.

MPE-sajtóiroda

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások