Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Piszkálják a zászlót

Piszkálják a zászlót Kovászna megye

A magyar és székely zászló Kovászna Megye Tanácsának ülésterméből való eltávolítását elrendelő bírósági ítélettel kapcsolatos véleményét fejtette ki Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt Pethő István, a Magyar Polgári Párt országos választmányának elnöke is.

Hirdetés
Hirdetés

Kulcsár furcsának nevezte a Brassói Táblabíróság azon döntését, amely az általa „csomagban” adományozott amerikai, izraeli, magyar, német és székely zászló közül csak a székely és magyar eltávolítására kötelezte Tamás Sándor megyetanácselnököt. Annál is inkább, hogy az utóbbi esetében egy szomszédos és szövetséges állam hivatalos jelképéről van szó. Szerinte ez a másik féllel szemben tanúsított pökhendiségnek és rosszindulatnak már egy olyan foka, ami felér egy diplomáciai hadüzenettel, amit a súlyának megfelelően kell kezelni. Éppen ezért a történtekről tájékoztatta Kalmár Ferencet, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium román ügyekért felelős miniszteri biztosát.
Pethő István az erdélyi magyarság lassan 100 esztendeje tartó megfélemlítése és erőszakos beolvasztása újabb lépéseként értékelte a történteket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 24., 10:21
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Idezet Dr. Drabik Janos egyik ,a Rozsavolgyi Kozosseg Haz-ban , 2019.02.23-an tartott eloadasabol: ” A hazugsag rendszereben a legnagyobb bun, az igazsagot kimondani. ” Az eloadas Trianonnal volt kapcsolatban.

 • User
  Dátum: 2019. április 24., 11:35
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Javasolnám a következőt,hogy CSAK AZÉRT IS!Létre kell hozni a teremben egy EU-s ‘sarkot’ középen a csillagos kék zászló és mellette jobbról meg balról, vagy körülötte a 28 EU – állam zászlaja.Az amerikai meg izraeli maradjon külön,mert ugyebár a német már szerepel egyszer.Akkor dühönghet a tanyasi baromfi ,mert a 28-ból nem távolíthatják el a magyart!Az már EU-s ügy lenne.

 • User
  Dátum: 2019. április 24., 14:10
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Legyen inkább három terem: 1. A zászlóknak 2. A címereknek és ami jelképet még (ki)találnak. 3. A soha- el- nem- olvasott- lesepert- autonómiatervezeteknek.
  A közösségi ügyeket (ha egyáltalán) megbeszélhetik a folyósón, két zászlóper között, ha van rá idő, kedv és energia.
  Közben Arad, Temes, Szeben megye száguldanak, fejlődnek.