Felhívás!

Példaképeket keres a város

Példaképeket keres a város Kovászna megye

Két új sportágat is támogatni szeretne Sepsiszentgyörgy, ezért a Sepsi–SIC Sportklub alapszabályzatának módosítása is szükségessé vált, erre vonatkozó határozatot fogadott el csütörtöki ülésén a sepsiszentgyörgyi városi tanács. 

 Ambiciózus projektje keretében a város a Sepsi–SIC Sportklub szakosztályainak számát megnövelné a birkózás és pályakerékpáros szekciókkal, és ide igazolnák azokat a neves szentgyörgyi versenyzőket, akik most más csapatoknál versenyeznek. Incze Kriszta Tünde országos és ifjúsági Európa-bajnok birkózó jelenleg a minisztériumi alárendeltségben működő municípiumi Sportklub színeiben versenyez, őt edzőjével, Mátéfi Árpáddal együtt csábítják a Sepsi–SIC, Szabó Norbert pályakerékpáros, Balkán-bajnok egyelőre a tusnádi Drag Cycling Team tagja. Mivel mindkét sportoló megkezdte a felkészülést a 2020-as tokiói nyári olimpiára, amelynek kvalifikációs versenyei hamarosan startolnak, sürgősen módosítani kellett az egyesület alapító okiratát és statútumát.

„E sportolók mellé a továbbiakban más fiatalokat is felsorakoztatunk, de szükség van a példaképekre, és hogy a mieinket tudjuk hazahozni” – mondta Antal Árpád polgármester erre vonatkozóan szerdai sajtótájékoztatóján.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.