Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Pár nap múlva igényelhető

Október 19-től lehet igényelni és benyújtani a kéréseket fűtéstámogatásra a kézdivásárhelyi önkormányzat közönségkapcsolati irodájában. A legfelső jövedelmi szint, ami után támogatás igényelhető, 750 lej személyenként.

Az önkormányzat közleménye szerint az öthónapos fűtéstámogatásra azon családok jogosultak, akiknek az egy főre eső jövedelme nem haladja meg a 750 lejt. Az öt hónap alatt a kérés bármikor benyújtható, értelemszerűen minél később, annál kevesebb hónapra jogosulva. Kizáró tényező, ha a kérvényező tulajdonában szerepel több ingatlan vagy lakásra alkalmas épület, több mint 1000 négyzetméter beltelek városon, vagy 2000 négyzetméter falun, tíz évnél fiatalabb személygépkocsi vagy motorbicikli. Az is kizáró tényező, ha valakinek a birtokában bármilyen haszonjármű, kamion, utánfutó, lakókocsi, mikrobusz, mezőgazdasági gépek, traktor, fafeldolgozó gépek, 3000 lejnél nagyobb banki letét, mezőgazdaságból vagy állattartásból származó, 1000 eurót meghaladó éves jövedelem van egyedülálló személyek esetében, illetve mezőgazdaságból vagy állattartásból származó 2500 eurót meghaladó éves jövedelem családok esetében.

Hirdetés
Hirdetés

Elektromos árammal történő fűtésre csak akkor kap a kérvényező jóváhagyást, ha semmilyen más lehetősége nincs, nem áll rendelkezésére egyéb eszköz. A kérvényezőnek a formanyomtatványban nyilatkozott javakra vonatkozó adatait a hivatal mezőgazdasági, illetve az adó és illeték irodájában előzetesen láttamoztatnia kell. Azok a személyek vagy családok, akik bérlakásban laknak, érvényes bérleti szerződés alapján igényelhetik a támogatást, aminek legkisebb értéke 20, a legnagyobb pedig 262 lej lehet jövedelem függvényében.
Bővebb felvilágosítást a városházán nyújtanak az érdeklődőknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.