Felhívás!

Kosarasok a kutyamenhelyen

Kosarasok a kutyamenhelyen Kovászna megye

Hétvégén a Sepsi–SIC felnőtt női kosárlabdacsapata, pontosabban 9 játékos és a csapat fotósa látogatta meg a szépmezői kutyamenhelyet: a játékosok kutyatápot vittek ajándékba, illetve a menhely lakói közül néhányat meg is sétáltattak.

Miska Brigitta, a Sepsi–SIC fotósa, sajtófelelőse elmondta, hogy Jovana Pasic játékost montenegrói otthonában 5 macska és 2 kutya is várja haza, a hölgy nagyon szereti az állatokat, az elmúlt hetekben pedig többször is kijárt a szépmezői kutyamenhelyre kutyákat sétáltatni. Az ő kezdeményezésére vasárnap további 8 játékos látogatott ki a telepre, kutyatápot vittek, és a kiválasztott ebeket megsétáltatták, illetve ezután kiskutyákkal is játszottak. Miska szerint, a lányokban mély benyomást tettek az otthon lakói, és amint az idejük engedi, vissza fognak térni kutyákat sétáltatni.

Máthé László, a menhelyet működtető Tega Rt. vezetője elmondta, hogy a ketrec a kutyáknak rabságot jelent, így az örökbeadásukig fontos a sétáltatás. Kifejtette, a menhelyen 5 alkalmazott váltásban, 24 órában dolgozik a helyszínen és a befogásoknál, így nekik kevés idejük maradna sétáltatásra. Szerencsére önkéntesek, a menhelyre kijáró olyan állatbarátok, mint például Igyártó Nándor, a közösségi oldalon is szerveznek toborozókat, kutyasétáltatásra biztatva a polgárokat.

– Örvendetesek ezek a kezdeményezések. A látogatási program alatt, illetve egyeztetés után is szívesen fogadunk bárkit kutyasétáltatásra, hiszen ezzel le nem írható, felfoghatatlan örömet szereznek a kutyáknak – összegezett Máthé László.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 13., 11:35
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Tisztelet az Újságírónak! Több éven át ilyen és ehhez hasonló cikkeket ír. Pedig ebben a témában semmi érdek nincs. Kizárólag jóindulat. Mindenképp dicséretes értékelendő ez a hajlam!

  • User
   Dátum: 2020. október 13., 16:12
   ÉRTÉKELÉS: 13

   Ön fizetett a kutyasétáltatásért ? Mert én sem, s mi sem, nem pénzért tették. Egy szép gesztus, amit rosszindulatú emberek nem tudnak értékelni.