Felhívás!

Papírra vetették

Papírra vetették Kovászna megye

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat partnerségi szerződést írt alá az Országos Katasztrófavédelmi Hatósággal. Tischler Ferenc, a szeretetszolgálat főtitkára elmondta, már több mint húsz éve létezik az együttműködés.

„Elsősorban azért, hogy pontosan tudjuk, hogy ki mit tesz, másodsorban azért, hogyha egy reális katasztrófa esetén együtt kell dolgozni, tudjuk, hogy kinek hol a helye, ne zavarjuk egymás munkáját”, jegyezte meg Tischler. A katasztrófavédelmi hatóság vállalta, hogy a képzéseiket nyitottá teszik a szeretetszolgálat munkatársai előtt, a szervezet pedig azt, hogy szimulálásokat és táborokat szerveznek az önkénteseknek. Pontosan kell tudni egy katasztrófaesetnél, hogy kitől érkezik a parancs, hogyan kell azt gyakorlatba ültetni, illetve, hogy a szervezet a saját felszerelésével miben képes segítséget nyújtani, magyarázta a főtitkár.

A szeretetszolgálat ezer önkéntessel dolgozhat, de a román jogrendszer hiányosságai miatt egy katasztrófa esetén mintegy száz személyt tudnának mozgósítani, hiszen egy magánvállalkozótól nehéz elvárni azt, hogy az alkalmazottját elengedje. Ezért kérték Raed Arafat minisztertől, dolgozzanak ki egy törvényjavaslatot, hogy akár adókedvezménnyel is ösztönözni lehessen a hatóság által elismert szervezetek önkénteseit alkalmazó cégeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.