Felhívás!

Pályázásra fel!

Pályázásra fel! Kovászna megye

Civil szervezetek jelentkezését várja a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Wegener Pro Sanitate Alapítvány az idei Civil licitre, melyet idén harmadszor hirdetnek meg.

Sárkány Hanna, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány képviselője a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, eddig számos programot sikerült kivitelezni, de még mindig van, aminek gyakorlatba ültetése tavalyról idénre maradt, ilyen például a Molnár Józsiás-szobor felállítása, ennek az oka a bürokrácia.

Bereczki Kinga, a HKA ügyvezetője kifejtette: a Civil licit kezdeményezés nem csak azért fontos, mert ezáltal egy-egy település gazdagodik, hanem azért is, mert közösségformáló ereje van.

A pályázatokat elektronikus formában kell beküldeni a hka@hka.ro és info@prosanitate.ro címekre. Bereczki Kinga arra buzdítja az érdeklődőket, hogy csatoljanak olyan mellékleteket, amely alátámasztja a pályázatban leírtakat, azaz, minél tisztábban kiderüljön, hogy a projekt a közösséget szolgálja. Az e-maileket március negyedikén 14 óráig fogadják, eredményhirdetés március 11-én lesz, a Civil licitet pedig március 25-én, 18 órakor tartják, a helyszín egyeztetés alatt áll. Pályázatonként a keretösszeg 4000 lej, egy pályázat értéke a saját hozzájárulással maximum 6000 lej lehet.

Az eddig sikeres helyi adománygyűjtéseknek, Civil licit programoknak köszönhetően mintegy 96 ezer lejt sikerült összegyűjteni, a szegény családok segítése mellett több mint 1000 diák vett részt támogatott helyismereti kirándulásokon a megyében. Ezenkívül négy tehetséges fiatal kapott tanulmányi ösztöndíjat a 2018–19-es tanévre, megvalósult egy nemzetközi kerámiatábor Kézdivásárhelyen, és létrejött egy közösségi tér Baróton.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.