Felhívás!

Több mint 20 évet kaptak

Huszonegy év börtönre ítélte pénteken a brassói ítélőtábla azt a dobollói testvérpárt, amelyik tavaly júliusban megölt egy 46 éves, keresztvári férfit, aki rajtakapta őket, amint a földjéről lopták a lucernát. Mindketten visszaeső bűnözők, előző büntetési tételeik fennmaradó részét is hozzáadták a gyilkosságért kiszabott börtönévekhez.

Az áldozatot a 103 B, Dobollót és Keresztvárt összekötő út melletti földjén fia találta meg, az elkövetők egyikét a dobollói lakhelyén, a másikat a falu melletti erdőben fogták el. Az akkor 27 és 28 éves elkövetőket eredetileg a brassói törvényszéken ítélték el minősített emberölésért, ám az ügyészek súlyosbítást kértek, így Ghiurcă Aldea Laurențiu (28) büntetését az eredetileg kiszabott 16 év börtönről 20-ra növelték, ehhez az időhöz még hozzájárul az előzőleg rablás miatt kiszabott három letöltendő év egyharmada, és egy, a csíkszeredai bíróság által másik ügyben kiszabott börtönbüntetésből fennmaradó 1év, 6 hónap és 19 nap, így összesen 22 évet, 6 hónapot és 19 napot kell raboskodnia.

Testvérét, Ghiurcă Constantint (29) a gyilkosságért 17 év helyett 20-ra ítélték a fellebbezés után, mint öccse, ő is megkapja a rablásért járó három év egyharmadát és egy korábbi letöltendőből fennmaradt 8 hónap és 18 napos tételt, az összesítés szerint tehát 21 év 8 hónap 18 nap a szabadságvesztés időtartama. A börtönévekből levonják az előzetes letartóztatásban töltött időszakot.

A Brassói Ítélőtábla pénteken mondta ki az ítéletet, ugyanakkor 30 ezer lej erkölcsi kártérítés és 3132 lej anyagi kártérítés megfizetésére kötelezi az elkövetőket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.