Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 20 évet kaptak

Huszonegy év börtönre ítélte pénteken a brassói ítélőtábla azt a dobollói testvérpárt, amelyik tavaly júliusban megölt egy 46 éves, keresztvári férfit, aki rajtakapta őket, amint a földjéről lopták a lucernát. Mindketten visszaeső bűnözők, előző büntetési tételeik fennmaradó részét is hozzáadták a gyilkosságért kiszabott börtönévekhez.

Az áldozatot a 103 B, Dobollót és Keresztvárt összekötő út melletti földjén fia találta meg, az elkövetők egyikét a dobollói lakhelyén, a másikat a falu melletti erdőben fogták el. Az akkor 27 és 28 éves elkövetőket eredetileg a brassói törvényszéken ítélték el minősített emberölésért, ám az ügyészek súlyosbítást kértek, így Ghiurcă Aldea Laurențiu (28) büntetését az eredetileg kiszabott 16 év börtönről 20-ra növelték, ehhez az időhöz még hozzájárul az előzőleg rablás miatt kiszabott három letöltendő év egyharmada, és egy, a csíkszeredai bíróság által másik ügyben kiszabott börtönbüntetésből fennmaradó 1év, 6 hónap és 19 nap, így összesen 22 évet, 6 hónapot és 19 napot kell raboskodnia.

Hirdetés
Hirdetés

Testvérét, Ghiurcă Constantint (29) a gyilkosságért 17 év helyett 20-ra ítélték a fellebbezés után, mint öccse, ő is megkapja a rablásért járó három év egyharmadát és egy korábbi letöltendőből fennmaradt 8 hónap és 18 napos tételt, az összesítés szerint tehát 21 év 8 hónap 18 nap a szabadságvesztés időtartama. A börtönévekből levonják az előzetes letartóztatásban töltött időszakot.

A Brassói Ítélőtábla pénteken mondta ki az ítéletet, ugyanakkor 30 ezer lej erkölcsi kártérítés és 3132 lej anyagi kártérítés megfizetésére kötelezi az elkövetőket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük