Felhívás!

Oxigéndúsítókat vásároltak

Oxigéndúsítókat vásároltak Kovászna megye

A Rotary Klub humanitárius világszervezet sepsiszentgyörgyi fiókja csaknem 167 ezer euró értékű adományt gyűjtött az egészségügy számára.

A közösségi oldalukon megjelent közlés szerint a Sepsiszentgyörgyi Rotary már a koronavírus-járvány erdélyi, romániai terjedésének legelső szakaszában felmérte a helyzet komolyságát, és az adománygyűjtést az egészségvédelem erősítésére összpontosították a klubtagok. Felhívásaik megértésre, kedvező válaszra találtak, az adománygyűjtésben és egészségvédelmi segélyezési projektben jó partnernek bizonyultak a Vöröskereszt, valamint Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Barót és Bodzaforduló városok önkormányzatai.

Sikerült beszerezni, illetve kölcsön venni kétszáz oxigéndúsító készüléket, emellett jelentős pénzösszeggel tudták segíteni a családorvosokat és a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházat. Utóbbinál említhetők a lélegeztetőgépek, vírustesztelők, arc- és testvédő felszerelések és egyéb olyan kellékek, amelyek a járvány elleni küzdelemben, a kórházi tevékenységben létfontosságúak.

Gyermekvédelmi intézményeknek, öregotthonoknak is vásároltak fertőtlenítő szereket. Összességében megállapítható, hogy a Sepsiszentgyörgyi Rotary Klub jelentősen hozzájárult a koronavírus-járvány háromszéki terjedésének fékezéséhez, az egészségvédelmi intézkedések hatékonyságához. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 20., 14:35
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Köszönte meg valaki ezeket az eszközöket?
  Mindenki nevében, akik kénytelenek voltak használni ezeket az orvosi eszközöket, berendezéseket, egy nagy Isten Fizesse!

 • User
  Dátum: 2020. november 20., 19:28
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Es csak egy megkoszono? Ugy elvagyunk mar fasulva, hogy egy koszonomot sem tudunk mondani, szerintem meg sem erdemeljuk ezeket az eletmento gepezeteket. Koszonom szepen az onzetlen munkat es remelem, hogy soha nem kell majd hasznaljak.