Felhívás!

Benedek Zakariás Sepsiszentgyörgyön

Benedek Zakariás Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Már a kampány sem a régi, nincs lehetőség arra, hogy Benedek Zakariást, az RMDSZ háromszéki képviselőjelöltjét bemutassák az embereknek. A jelölt végiglátogatja az összes polgármestert, da falugyűlést nem lehet tartani, a sajtó is csak online „találkozott” a nagyszebeni politikussal.

Dolgozni viszont dolgozik, hiszen tegnap éppen Uzonban járt, ahol nem kevesebb mint 27 kormány- és európai uniós pályázat fut. Ilyen helyen már nem is az önrész kérdése a legnagyobb gond, hanem a megannyi beszerzendő engedély, amire olyan „érdekkijáró” politikusra van szükség, mint Benedek Zakariás – mondta el a sajtóértekezlet elején Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke.

Benedek Zakariás Nagyszebenben született, 53 éves, a temesvári egyetemen szerzett építészmérnöki oklevelet, felesége magyar-angol szakos tanár, két felnőtt gyerek apja. 2012-től parlamenti képviselő, idén februártól az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője. 2016-ban Hargita megyéből jutott be mint a szórvány képviselője, idén a háromszéki lista bejutó helyén szerepel ugyanebben a minőségben.

Azt mondja: elsősorban a szórvány problémáinak megoldását tekinti fontosnak, de azt reméli, hogy a háromszéki gondok megoldásában is szerepet tud vállalni. A célkitűzései között szerepel, erre vonatkozó törvénytervezete is van, hogy 2027-re minden megyei jogú város körül körgyűrű épüljön. Szakmailag „utópiának” nevezte a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányprogramja szerint négy év alatt megépítendő 970 kilométer autópályát és gyorsforgalmi utat, mint fogalmazott, ennyi idő alatt Románia „nem képes kitermelni az ehhez szükséges kavicsot sem”, de abban szerepet kíván vállalni, hogy a Vidombáki Nemzetközi Repülőteret kiszolgáló utak és a Brassó–Bákó autópálya időben megépüljön.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 20., 22:40
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Kampany…….lattam a napokba valami :ARANYos partot{?} nagyon csortetnek nagyon ertenek mindenhez es mindent jobban tudnak de amikor a “foszereplok”eddigi tevekenyseget nezzuk hat nagyon kevessett tettek le idaig az asztalra,de hat nagyon vonzo a parlamenti szek ,fizetes es a specialis nyugdij es az egyebek.Nagy az Isten allatkertje csak alacsony a kerites.