Felhívás!

Ötvenéves a Poliprod Rt.

Ötvenéves a Poliprod Rt. Kovászna megye

Kézdivásárhely első gyára a mai Secuiana készruhagyár volt, de a kommunista iparosítás fellendülésével sorra indult be a csavargyár, a keményítőgyár, illetve az akkoriban Metal 2-ként ismert Poliprod is. A gyár idén ötvenéves.

A cég jelenleg hegesztett fémszerkezetek és hegesztett gépalkatrészek gyártásával foglalkozik, az elmúlt években hazai és külföldi piacokon minőségi munkáival szerzett hírnevet. A vállalkozás története eléggé régmúltra nyúlik vissza, hiszen az ötvenes évek elején, mint állami tulajdonú Helyipari Vállalat kezdte meg működését Gábor Áron néven, majd 1968-ban kapta a Poliprod elnevezést. A jelenlegi gyártelep (képünkön) 1972 és 1983 között létesült, vagyis ötven évvel ezelőtt rakták le alapjait, aminek alkalmából a munkásokat találkozásra, bulizásra hívják.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott meghívó szerint a szervezők egy találkozóra hívják a Poliprod volt munkatársait a gyár megalakulásának 50. évfordulója alkalmából, melyet ünnepi vacsora követ. A rendezvény időpontja augusztus 12., péntek, 17 óra, a helyszín a kézdivásárhelyi Bujdosó Vendéglő. A részvételi szándékot a 0752.166.923-as vagy a 0746.466.040-es telefonszámokon lehet jelezni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.