Felhívás!

Szorul a hurok?

Szorul a hurok? Kovászna megye

„Egy még 2014-ben elfogadott törvény értelmében minden, 5000 lakosnál nagyobb településnek kell legyen egy saját energiagazdálkodási stratégiája” – ismertette a tanácsosokkal Benedek-Huszár János baróti polgármester a legutóbbi ülésen.

Mint azt kifejtette, azért emlegette fel ezt a törvényt, mert a baróti hivatalhoz is egyre nagyobb gáz- és villanyszámlák érkeznek, és ezt a helyzetet pedig valahogy ellensúlyozni kell.

– Egy súlyos, és a háború által még súlyosbított válság közepében vagyunk, és nem látjuk ennek az egész helyzetnek a végét – kongatta meg a vészharangot, hozzáfűzve, hogy éppen ezért a város kidolgoztatta az energiagazdálkodási stratégiáját ugyanazzal a céggel, amelyik a városfejlesztési stratégiát is kidolgozta. Ez pedig magába foglalja mindazokat az intézkedéseket, melyek irányába a város már eddig is lépéseket tett: több olyan pályázatot nyújtottak be, amely az energiagazdálkodás javításával jár, például két tömbház, valamint egy másik pályázatban a város saját középületeinek energetikai rehabilitációját célozták meg.

Tanácsosi kérdésre válaszolva a polgármester kifejtette, a stratégiát igyekszenek az energiaválság helyzetéhez igazítani, és minél hatékonyabb gazdálkodást követni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások