Felhívás!

Öt háromszéki a listán

Öt háromszéki a listán Kovászna megye

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, a miniszterelnök előterjesztésére, kitüntetéseket adományozott háromszéki közéleti személyiségeknek is.

Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, a Sapientia Alapítvány elnöke több évtizede odaadóan végzett lelkipásztori szolgálata, valamint a kisebbségi létbe kényszerült erdélyi magyar honfitársaink sorsának jobbra fordításában és közösségi életének megszervezésében vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetésben részesült.
A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével jutalmazták Dávid Györgyöt, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánia plébánosát az erdélyi magyarság körében végzett lelkipásztori, evangelizációs és közösségszervező munkája elismeréseként, valamint Kis Józsefet, Zágon község volt polgármesterét Mikes Kelemen emlékének ápolását, az erdélyi magyarság megmaradását, valamint a székely hagyományok megőrzését szolgáló településvezetői munkája elismeréseként.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Bordás Attila, az egykori sepsiszentgyörgyi Bútorgyár Helyi Ipari Vállalat nyugalmazott tervezőtechnikusa és Gyertyánosi Csaba, ugyanezen vállalat nyugalmazott faipari technikusa, mindketten az 1956-os forradalom és szabadságharc elvei melletti bátor, a megtorlás következményeit is elviselő, példaértékű kiállásuk elismeréseként vehetik át a díjat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.