Felhívás!

Kulcsár levelet írt

„Veszélyes” kijelentések hangzanak el mostanában az erdélyi magyarokról – állapította meg Kulcsár-Terza József. A Magyar Polgári Pártnak (MPP) az RMDSZ színeiben képviselői helyet nyert politikusa szóvá tette ezeket a parlament nemzetvédelmi bizottságában, és levelet írt a kabinet tagjainak is.

George Simion, a Románok Egységéért Szövetség (AUR) társelnöke „terroristának” nevezte az RMDSZ-t Sepsiszentgyörgy főterén, és ugyanezt megismételte Dan Tanasă, az AUR képviselője a parlament mikrofonjától – mondta Kulcsár-Terza.

– Az RMDSZ-szel több mindenről lehet vitatkozni, kezdve az autonómiától a szimbólumhasználatig, lehet vele nem egyet érteni, de nem lehet terroristának nevezni egy demokratikus országban, különösen olyan körülmények között, hogy székely–magyar barátaink, akiket csillagszórók birtoklásáért terroristáknak kiáltottak ki, négy éve börtönben ülnek – nyilatkozta a képviselő.

Kulcsár-Terza szóvá tette a dolgot a nemzetvédelmi bizottságban, és felhívta a figyelmet, hogy az RMDSZ a kormánykoalíció része. Akkor vagy terroristák vezetik az országot, vagy ezek a képviselők alaptalanul súlyos vádakat fogalmaznak meg – érvelt a képviselő, aki levélben kért ezzel kapcsolatban állásfoglalást a kormányfőtől és a belügyminisztertől.

Kulcsár-Terza József „képmutatásnak” nevezte, hogy Klaus Iohannis „hat év hallgatás után” arra ébredt, hogy gratuláljon a magyaroknak március 15-e alkalmából. A képviselő figyelemre méltónak találta a Kovásza, Hargita és Maros megyei románok polgári fóruma tíz pontos kívánságlistája „egyes pontjait”, például, hogy alkossanak törvényt az Európai Tanács 1201-es, az Emberi Jogok Európai Egyezményének kiegészítésére vonatkozó ajánlásból, hiszen „nekünk is ez a célunk évek óta”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.