Felhívás!

Öt éve segít a Salvatore

Öt éve segít a Salvatore Kovászna megye

Idén is nehéz anyagi körülmények között élő személyeknek, rászoruló családoknak oszt édesség- és élelmiszercsomagokat a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület.

Buna Hunor, a Salvatore Egyesület elnöke rámutatott, idén áprilisban ünnepelték volna az 5. születésnapjukat, interaktív bemutatókat tartottak volna, ám a koronavírus miatti járványügyi szigorítások ezt meghiúsították.

– Szerencsére az alapélelmiszer- és édességcsomagok osztása nem marad el, így idén immár ötödik alkalommal indulhat a megye számos települését érintő karavánunk. A koronavírus miatt ugyan akadtak logisztikai nehézségek, de végül sikerült az üzletekben történő élelmiszerek gyűjtését – ami fertőzésveszélyes lett volna – tombolaárusítással helyettesíteni. A tombolák szimbolikus 5 lejes árából pedig tudtunk alapélelmiszereket, édességeket vásárolni a rászoruló személyeknek, családoknak.

Több mint 500 tombolát adtak el önkénteseik, így sikerült 150 alapélelmiszercsomagot és 200 édességcsomagot összeállítani. A karavánnal kedden Erdővidéken (Baróton, Köpecen, Bibarcfalván, Bodoson és Magyarhermányban) osztottak csomagokat, szerdán Felsőháromszéken (Kézdivásárhelyen, Torján, Szentléleken, Ozsdolán, Gelencén) ajándékoztak meg számos családot, ma pedig a kovásznai Apor Vilmos Gyerekotthonba visznek meglepetéscsomagokat. Továbbá sepsiszentgyörgyi, szotyori, bodoki és sepsibükszádi rászoruló családoknak is kedveskednek az egyesület önkéntesei.

Buna Hunor ezúton is köszönetet mond a tombolák vásárlásával segítő, adakozó személyeknek, a polgármesteri hivatalok azon munkatársainak, akikkel közösen be­azonosították a rászoruló családokat, illetve hangsúlyozta, hogy a tombolahúzásra december 19-én, online kerül sor. A hetven nyeremény között elsősegélynyújtó tanfolyamokat is kisorsolnak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások