Felhívás!

Sok az elhunyt

Sok az elhunyt Kovászna megye

Kevesebb koronavírusos beteg van kórházban, viszont állapotuk súlyos vagy nagyon súlyos – áll a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatójában. Az elmúlt héten 16-an hunytak el a vírus következtében.

Jelenleg 5 fertőzésgyanús, valamint 53 új koronavírussal fertőzött személyt ápolnak a megyei sürgősségi kórházban, a gyanús esetek között van egy gyerek is. A Covid-fertőző osztályon 37 páciens fekszik, állapotuk súlyos vagy nagyon súlyos – hívták fel a figyelmet az orvosok, hozzátéve, hogy egyetlen beteg sem aszimptomatikus azok közül, akiket a kórházban kezelnek.

A Covid-sebészeti osztályon 7 eset van ellátás alatt, öten a sebészeten, egy személy az ortopédián, egy nő pedig a szülészet-nőgyógyászat osztályon. Intenzív terápiás ellátásra 9 beteg szorul, 8 páciens kritikus állapotban, egy beteg pedig intubálva. December 9-e és december 16-a között 40 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 16 haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunytak átlagéletkora 60 és 83 év között volt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.