Felhívás!

Összmagyar érdek

Összmagyar érdek Kovászna megye

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által a nemzeti régiók elismeréséért kezdeményezett aláírásgyűjtés jelenlegi állásáról és a siker érdekében megteendő lépésekről tartottak közös sajtótájékoztatót a három erdélyi magyar párt és az SZNT háromszéki tisztségviselői szerdán délben, Sepsiszentgyörgy központjában. Az RMDSZ-t Grümman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, az MPP-t Kulcsár-Terza József honatya, az EMNP-t Bálint József megyei elnök, az SZNT-t Ferencz Csaba képviselte.

A gróf Mikó Imre-szobra közelében Kulcsár-Terza József kezdeményezésére felállított aláírásgyűjtő-stand mellett kijelölt helyszínen Ferencz Csaba, az SZNT országos kommunikációs alelnöke örvendetesnek nevezte mindhárom magyar párt küldötteinek a jelenlétét, amivel bebizonyították, hogy nemzeti ügyekben képesek összefogni. A Székelyföldre is értendő nemzeti régióknak az Európai Unióban való elismertetése, és a fejlődésükhöz, valamint a nyelvi és kulturális sajátosságaik megőrzéséhez szükséges uniós alapokhoz való hozzáférés biztosítása ugyanis a magyarság egészének érdeke.

Az SZNT Sepsiszékről eddig mintegy 6000 aláírást tudott összegyűjteni, ami szépecske eredmény ugyan, de a sikerhez nem elegendő. Éppen ezért arra kér mindenkit, aki szívén viseli a Székelyföld helyzetének és a székelyek sorsának alakulását, hogy kézjegyével támogassa a polgári kezdeményezést. Ezt a világhálón elektronikus formában, és az SZNT, vagy a magyar pártok irodái, valamint felállított standok felkeresésével hagyományos módon egyaránt meg lehet tenni, néhány személyi adat felvezetésével. A már nehezen mozgó idősebb és az internet világában kevésbé jártas személyeknek pedig azt javasolta, hogy vegyék igénybe fiatal rokonaik és ismerőseik segítségét. Hiszen ily módon, az aláírásuk érvényesítésén túl, őket is ráébreszthetik ennek fontosságára.

Kulcsár-Terza József rámutatott, hogy az aláírásgyűjtő-stand felállítása óta (2020. február 13.) közel 1000 személy töltötte ki és látta el kézjegyével az űrlapokat. Egyúttal pedig meleg szavakkal üdvözölte a nemes cél elérése érdekében megvalósult magyar összefogást, amelyet elengedhetetlennek tart a nemzeti érdekek érvényesítésének sikeréhez.

Bálint József tájékoztatásából kiderült, hogy az EMNP és Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által közösen működtetett hálózat a megyeszékhelyen eddig több mint 3000 aláírást gyűjtött össze. Bár ez még nem megnyugtató, mint ahogy az Erdély-szerte közösen elért eredmény sem, ő bizakodó maradt, mert a közelgő helyhatósági választások szerinte az aláírásgyűjtésben versenyhelyzetet teremtenek a magyar pártok között. És e nemes vetélkedésből egyikük sem maradhat ki, ugyanis ezzel eljátszaná a választói bizalmát.

Grümman Róbert szerint a lakosság is érzi az aláírásgyűjtés fontosságát, ezért bízik ennek sikerében. Ehhez az RMDSZ háromszéki szervezete is szeretne hozzájárulni, ezért a május hetedikével lejáró határidőig, mintegy 32.000 támogatói kézjegy begyűjtését tűzte ki célul. Február közepe óta ebből 20.000-et sikerült megvalósítani, így a községek szintjén a cselekvéssorozat a vége felé közeledik, de a polgármesteri hivatalokban továbbra is megteremtik az aláírások lehetőségét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 5., 6:27
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Nagyon jo kezdeményezés, de önmagában nem elég,még nagyon sok kell az 1.000.000 aláiráshoz, amiből csak 170.000 van meg az eci.ec.europa.eu honlapon. Fogjunk össze és ossza meg mindenki ismerőseivel , csupán 1 perc kitölteni elektronikusan a támogatói űrlapot, a határidő sürget 2020 május 31 . Ennél sokkal több időt tölt el bármely facebook felhasználó akár cuki kutyás vagy cicás képek nézegetésével, fordítsuk hát hasznos dologra- közösségünk érdekében a szabad időnket.