Felhívás!

Mindenki nyert

Mindenki nyert Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy széndioxid-kibocsátásának csökkentését célzó, a közlekedés több területén is radikálisan változtató uniós pályázat részeként a Gólya utcában elektromos buszoknak tervezett töltőállomást az önkormányzat, azonban a lakók úgy gondolták, nem lesz az pont úgy jó, ezért beperelték a várost. Végül megszületett a kiegyezés.

Jelenleg is a Multitrans szállítási vállalat egyik végállomása van a Gólya utca végében, így kézenfekvőnek tűnt, hogy egy felújítatlanul hagyott rövid szakaszon – a Fenyves és a Galamb utcák között részen – kapjon helyet az út közepére tervezett töltőállomás. Egyes lakók úgy vélték, ezáltal akadályozott lesz az ő behajtásuk a saját udvarukba, illetve egy cég is megnehezítve látta az árurakodást, ezért beperelték a polgármesteri hivatalt.

Hosszas tárgyalások után megszületett a kompromisszumos megoldás. Csak az ott lakóknak lesz joguk behajtani a buszok töltőállomására, illetve azon keresztül az udvarukra, a cég autója is megállhat ott, míg lerakja az árut. Így a város belefoglalhatja a töltőállomás építési költségeit a pályázat elszámolható tételeibe, saját önrésze ezáltal 2%-ra csökken a 112.825.149 lej összértékű pályázatban, az el nem számolható költség pedig 21,7 millióról 14.377.754 lejre csökken. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 6., 10:08
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Az eros tulzas azt az utcaszakaszt “buszmegallonak” nevezni.
  Inkabb csak azt mondanam, hogy az ut szelen parkolnak a buszok, ami EROSSEN ZAVARO ES BALESETVESZELYES pl a Sas utca es a Golya utca (Fidelitas) utkeresztezodesben valo kozlekedeskor. Az autobuszok teljesen eltakarjak a kilatast, sokszor meg a torvenyes minimalis tavolsagot sem betartva az utkeresztezodesig.
  A varos vezetosege inkabb azon kellene gondolkozzon hogy kialakitson egy normalis buszmegallot, es biztonsagosabba tegy a kozlekedest MINDENKI szamara, belertve az utkeresztezodeseket is.
  Arrol ne is beszelve hogy Sepsiszentgyorgyot jarva, szamtalan hely van ahol FOKOZOTTAN BALESETVESZELYES !!! Ertem itt a kitakart jelzolampakat, jelzotablakat, leparkolt atjarokat stb stb stb….

  • User
   Dátum: 2020. március 6., 11:28
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Én úgy értem, hogy az út közepén lesz a megálló, két oldalt gondolom szűk úttal, de arra az útra csak az ott lakók hajthatnak be, így nem lesz probléma a kereszteződéssel.