Felhívás!

Összefogás a kommandói családokért

Összefogás a kommandói családokért Kovászna megye

Kovászna Megye Tanácsa RMDSZ-frakciójának kezdeményezésére a megyei tanács tagjai és annak vezetősége fejenként ezer-ezer lejjel támogatják a kommandói tűzeset károsultjait – döntöttek a Szitabodzán megtartott kihelyezett tanácsülésen, január 27-én, csütörtökön.

Az RMDSZ-frakció javaslatát egyöntetűen elfogadta az egész testület, felkarolva a kommandói rászoruló családok támogatását. A január 23-án, vasárnap kitört tűzeset nyolc, közvetlen egymás mellé épített házat érintett, amelyek közül öt teljesen leégett, háromnak pedig a tetőszerkezete semmisült meg. Annak ellenére, hogy a hatóságok mindent megtettek a helyszínen a lángok megfékezéséért, az ott élő 19 személy, köztük három gyerek maradt otthon nélkül.

– Példás összefogás volt tapasztalható a napokban a bajba jutottakért. Intézmények, önkormányzatok, civil és ifjúsági szervezetek, természetes és jogi személyek, politikai szervezetek nyújtottak gyorssegélyt a károsultaknak, meleg ruhákat, meleg ételt és jelentős pénzbeli adományt is – részletezte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. – Ilyen hatalmas pusztításnál minden segítségre szükség van.

Tekintettel arra, hogy a tűz áldozatainak nincs anyagi lehetőségük mindent a nulláról újjáépíteni, a megyei testület tagjai 32 ezer lejjel járulnak hozzá az új otthonok megteremtéséhez. A munkálatoknak a károk felmérése és a romok eltakarítása után fognak neki, amint az időjárás is engedi. A megyei önkormányzat együttműködik a kommandói helyi tanáccsal és minden technikai, adminisztratív és anyagi segítséget megad annak érdekében, hogy az érintettek élete visszaálljon a normális mederbe.
A gyűjtés folytatódik, a pénzbeli adományokat a következő számlaszámon fogadják:

IBAN: RO60 BRDE 150S V403 4753 1500, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, Filiala Sf.Gheorghe, Bank: BRD. Megjegyzésbe: „Adomány – Kommandó”. 

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 31., 13:04
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Nem bantani akarok senkit de biztositasrol 2022 ben nem hallot senki? Allandoan ez van gyujtunk sajnaljuk fedel nekul maradtak! De talan ha lenne biztositas nem lenne ez nem? Szoval okosabban emberek!