Hirdetés
Hirdetés

Összeborultak a román pártok

Összeborultak a román pártok Kovászna megye

Korábban is volt a választások előtt arra példa, hogy román pártok a jobb eredmény elérése érdekében összeborultak, viszont arra nem, hogy ellenzékben levő, a bukaresti politizálási harctéren egymás ősellenségének számító pártok szövetkezzenek. Nos, ez Kézdivásárhelyen megtörtént, csütörtökön hat párt közös tanácsoslistáját mutatták be a Petőfi Moziban.

Az eseményt Constantin Pătru korábbi tanácsos moderálta, úgy tűnt, hogy a kezdeményezés fő mozgatórugója az üzletember, aki objektív okok miatt nem vállal politikai szerepet.

A Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Népi Mozgalom Párt (PMP), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE), a Pro Románia és a Humanista Erők Pártja (PPU) képviselői Kézdivásárhelyen az Alianța pentru dezvoltarea Târgului Secuiesc (Szövetség Kézdivásárhely Fejlesztéséért) nevű, Pătru szerint jogilag is jegyzett tömörülés keretében pályáznak tanácsosi tisztségekre, polgármesterjelöltjük nincs.

Hirdetés
Hirdetés

A lista vezetője dr. Munteanu Flavius sebész (PNL), utána Noroceanu Nelu, a Petrom üzemanyagtöltő-állomás főnöke (PSD), Cristea Mariana, a Kaufland HR-igazgatója, Baubec Izzet tanár (PSD) és Felea Ioana mérnök, üzletasszony következik. Pătru kifejtette: hasonló kezdeményezésük már 2012-ben volt, de akkor nem jártak sikerrel, viszont 2016-ban már két tanácsost juttattak be a kézdivásárhelyi tanácsba, céljuk, hogy a 2020–2024-es ciklusban is hasonló eredményt érjenek el.

A kezdeményezés mozgatórugója, Constatin Pătru kifejtette: ő összeférhetetlenségi ügy miatt nem vállal tisztséget, hiszen célja, hogy üzlettársával közösen megvásárolja a város tulajdonában levő Fortyogófürdőt, az önkormányzattal jelenleg is pereskednek emiatt.

Ismertette terveiket is, ezek javarészt mind a fortyogófürdői bázis környékéhez kapcsolódnak. Elmondta, hogy a tanácsosjelöltek egy lovaspálya építését szorgalmaznák a fortyogói legelőkön, ugyanott geotermális alapokon nyugvó fürdőt építenének, a várost bekapcsolnák a fürdőhelységek forgalmába. A For You Klubot vezető vállalkozó szerint a nagy befektetőkre nincs miért várni a céhes városban, a munkahelyteremtést a turizmus jelenti. Az elképzeléseiket EU-s pályázatokból kiviteleznék.

„2016-hoz képest változás, hogy nem indítunk polgármesterjelöltet. A koalíció támogatóit arra biztatjuk, hogy azt a polgármester-jelöltet támogassák, aki felzárkózik az elképzeléseink mellett” – magyarázta az alkupozícióba vonuló Pătru, aki azt is elmondta, hogy a Fortyogófürdő kapcsán elfogultan tud nyilatkozni, továbbra sem mondott le a megvásárlásáról, így ez is a szavazataik odaítélésének a tárgyát képezi. Magyarán: a koalíció azt a jelöltet támogatja, aki hajlandó ezekről tárgyalni és egyezséget kötni velük.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 17., 8:04
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Az ilyen patruk a hegyen tul üzleteljenek! Méghogy megvenné a Fortyogót?! A városé, az itteni népé aminek rövidesen megújúlnia kellene!

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 17., 12:46
   ÉRTÉKELÉS: 1

   ez is egy nagyon okos hozzaszolas…miert gond ha az “ilyen patruk” szeretnek ha fejlodne a varos lenne strand lennenek meg munkahelyek is de az nem tetszik mert nekunk az kell hogy a nagy nacionalista eszme alatt lassan az “itteni nep” mind kulfoldre megy mert nincs itthon semmi fejlodes szomoru hogy az elmult 20 25 evben a draga fortyogo csak rom lett a kedves rmdsz vezetest meg nem zavarta. de ha jon egy valaki aki valamit csinalna is azt el kell uldozni mert nem magyar ne csinaljon nekunk strandot ne, ne adjon munkahelyet, ne uzleteljen na az ilyen nagy hazafiak miatt van a varos ahol van gratulalok
   u.i. nem azert vagyok ezen a velemenyen mert roman vagyok azert vagyok ezen a velemenyen mert azt szeretnem hogy a varos elore lepjen

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 17., 13:05
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Sajnos draga baratom, hogy az a mienk de mar nehany evtizede semmit sem tudunk vele csinalni.
   Belatasom szerint, ideje lenne hagyni masokat is “uzletelni” tersegunkben, mivel lassan a legszegenyebb megyek koze tartozunk, pontosan ebbol a meggondolasbol. Abbol nem fogunk megelni, hogy magyarok vagyunk.

   • User
    Dátum: 2020. augusztus 20., 15:52
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Ugyanbiza ki nem hagyja Patrut üzeltelni Kezdivásárhelyen? Valaki akadályozza ebben? Hát nem kapta meg bagóért a mozit? Nem kapott melléje 8 milliárd lejes kártérítést a várostól? Nem kapott pénzt, hogy szervezzen külön román rendezvényt városnapkor? Ja, hogy nem adják oda neki a valós ár tizedéért Forgyogót? Nekem sem!

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 23., 16:14
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Mi az hogy a kezdivasarhelyi legelot odajoskodjuk valakinek???? Tudtommal a legelok rendelteteset nem lehet megvaltoztatni , azt torveny szabalyozza, egyebkent csak maszlag az egesz lovardas mese, szerintem lakoparknak van tervezve , XY (TUDJUK KIROL VAN SZO) megkapja 7-8 EURO/NM aron es majd tovabb adja 30-40 euroert, es ezt karoltve hires vezetoink segitsegevel !!! Attol a perctol hogy probaljak megvaltoztatni rendelteteset a legeloknek a PRO TV Kezdivasarhelyen fog alomasozni az legyen vilagos mindenkinek !!!