Felhívás!

Önzetlenül a közösségért

Önzetlenül a közösségért Kovászna megye

Amint arról a hónap elején lapunkban már beszámoltunk, a magyar nemzetért, valamint a Vitézi Rendért végzett áldozatos tevékenységük elismeréseként a szervezet főkapitánya Bátorság érdemkeresztet adományozott két sepsikőröspataki hölgynek.

Ruzsa Katalin kitüntetésének ünnepélyes átadására december 6-án, a település református templomában került sor az istentiszteletet követően. Zsombori Katalin december 20-án vehette át a katolikus templomban, a szentmise végeztével. ft. Faragó István helybéli plébános igehirdetése és áldása után v. Préda Barna hadnagy a rend 100 éves történetét ismertetvén felidézte, hogy Magyarország kormányzója, v. nagybányai Horthy Miklós hármas céllal hozta azt létre. Jutalmazni a vitézséggel párosult honfierényt, megtartani a nagy idők legjobbjait és biztosítani a hősök nemzetségének fennmaradását.

A háromszéki törzs vezető székkapitánya, v. Németh Sándor a szeretet fontosságát hangsúlyozta méltató beszédében, rámutatván, hogy hiányában emberi mivoltunk is megkérdőjelezhető, hiszen egymás farkasává válunk. A birtokában viszont csodálatos tettekre vagyunk képesek, amint azt a két sepsikőröspataki asszony példája is tanúsítja. Ők ugyanis a tavasszal éjt nappá téve és ellenszolgáltatás nélkül munkálkodtak azért, hogy a nyakunkba szakadt koronavírus-járványban a rászorultaknak védőmaszkokat biztosítsanak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.