Felhívás!

Egy-két év a fellendülésig

Az élet minden területét kedvezőtlenül érintette a világjárvány, ez semmiképp nem a gazdasági fellendülés éve volt, azonban jelen körülmények között is igyekeztek népszerűsíteni Kézdivásárhely ipari parkjait – tudtuk meg Szöllősi Tamás igazgató tegnapi évértékelő online sajtótájékoztatóján.

Nem céloztak meg időpontot arra vonatkozóan, hogy mikorra működnének teljes kapacitással az ipari parkok, éppen a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet miatt, de bizakodó prognózis szerint egy-két éven belül betelnek a területek. Ennek érdekében újabb videóval jelentkeztek, illetve interaktív térkép is adatokkal szolgál az érdeklődő cégek számára. Ezeket minden olyan fórumhoz, szakmai közösséghez stb. eljuttatják, ahol lehetséges befektetők figyelmét felkelthetné. A gondot az jelenti, hogy az elmúlt évben a nyugati cégek például piacokat kerestek, kevésbé beruházási lehetőségeket.

A város gazdasági fellendítését szívügyének tekinti számos politikus, így Winkler Gyula, Miklós Zoltán, Fejér László Ödön egyaránt közbenjárnak az ipari parkokban rejlő lehetőségek népszerűsítésében. A város vonzerejét földrajzi fekvésében (repülőterekhez, ország- és európai utakhoz való közelsége), céhes múltjában, fejlett oktatási rendszerében (változatos végzettségű, foglalkoztatható humánerőforrás), gazdaságélénkítő programjaiban látják.

Mindezeknek köszönhetően a nyáron 3 új szerződést sikerült kötni, ősszel is volt érdeklődő egy nagyobb területre, vélhetően az elkövetkező 1–2 év fellendülést, pozitív változást hoz. A két ipari park (7,28 és 6,49 hektár) a város saját tulajdona, közművesített, az ezekbe költöző cégeket a terület- és épületadó alóli mentességgel is ösztönzi az önkormányzat – összegzett Szöllősi.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.