Felhívás!

Ön koronavírusos-e?

Bárki jelentkezhet koronavírus-tesztre a sepsiszentgyörgyi magán egészségügyi klinikákon, fizetés ellenében elvégzik a tesztet. Ugyanakkor kiemelték: amennyiben úgy ítélik meg, hogy a páciens szinte biztosan COVID-19-cel fertőzött, mintavétel előtt értesítik a közegészségügyi hatóságot.

A jelenlegi közegészségügyi vészhelyzetben, amelyhez hasonló nem történt a modern időkben, mindenkinek kötelessége, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel hozzájáruljon a COVID-19 koronavírus fertőzés terjedésének lassításához – írta közleményében a Pro Vitam klinika. A magánrendelő bejelentette: különböző módszerekkel biztosítják a hozzájuk forduló pácienseknek a koronavírus-fertőzés laboratóriumi diagnosztikáját. Kiemelték: a COVID-19 tesztelésből befolyt minden összeget új diagnosztikai kittek beszerzésére és a saját módszereik fejlesztésére fordítják.
Az orvosok két módszerrel szűrik a vírusfertőzést: orrgarat váladékból, illetve SARS-CoV-2-re specifikus IgG és IgM antitestek kimutatásával a vérből. Előbbi teszt elvégzése 600 lejbe, utóbbi pedig 200 lejbe kerül.

Mint írták, egy negatív eredmény (a felhasznált módszertől függetlenül) nem zárja ki a vírusfertőzést, de egy pozitív eredmény közvetlenül hozzájárul a járvány terjedésének lassításához, mivel tényleges lépé-seket kell tenni az érdekében, hogy a beteg ne adja tovább a fertőzést. Egy minta feldolgozásának minimális időtartama 4 óra, pozitív eredmény esetén a pácienst értesítik telefonon, és a mintáját automatikusan továbbküldik a közegészségügyi hatóságnak a diagnózis megerősítésére. Ebben az esetben a hatóság rendelkezésére bocsájtják a páciens minden személyes adatát, amely szükséges a következő lépésekhez.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.