Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ömlött a víz

Ömlött a víz Kovászna megye

Kedd este szokatlanul nagy vihar zúdult Barótra, mintha az időjárás be akarta volna pótolni mindazt a csapadékot, amit elmulasztott lehullatni májustól errefele.

Hirdetés
Hirdetés

Értesüléseink szerint 55 liter eső esett egy négyzetméterre kb. félóra leforgása alatt, ami meglehetősen számottevő mennyiség. Az esőt erős szél és jégeső is kísérte, vörös riasztást is kiadott a Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelet.

Benedek-Huszár János polgármester közleménye szerint fák dőltek ki, pincéket árasztott el a víz, némely utcán mindenesetre patakként hömpölygött. Az elöljáró azt írta, a sötétség beálltáig a legfontosabb helyekről eltávolították a kidőlt fákat, nyilván a munka, az utcák takarítása még igénybe vesz néhány napot.

 

Egyúttal ígéretet is tett: a Saligny-programban nemrég elnyert projekt révén néhány év múlva Barótnak olyan csatornahálózata lesz, mely még ekkora mennyiségű vizet is képes lesz időben elvezetni. A város sajátossága viszont, hogy északi, északnyugati része lejt a központ fele, így a mezőkről bezúduló vízzel is számolni kell esőzésekkor, de talán a csatornahálózat tervezésekor is.

Fotó: Benedek-Huszár János Facebook oldala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 1., 8:48
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A helyzet az, hogy nem csak az esővíz jött be az Ady Endre (Cola) utcába, hanem a város összes szenyvízét mosta be, mint mindig és nem tudott be folyni a patakba, mert a gáton a zsilip túl kicsi. A probléma megoldására letett panaszra a városvezetés több mint két éve még válaszra sem méltatott.